Problem z firmą kurierską

• Autor wątku Autor wątku dhl_afera
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dhl_afera

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Mam problem z firmą kurierską.

Firma ta nie wywiązała się z umowy dostarczenia przesyłki do Holandii ze zwrotem w określonym czasie( przesyłkę nadałem dzień po jej otrzymaniu), przez co zwrot nie został przyjęty przez odbiorcę. Wg regulaminu firmy, której zwracałem towar - odpowiedzialnym za zorganizowanie wysyłki ze zwrotem jestem ja, więc oni, nie są odpowiedzialni za tą sytuację.

Firma kurierska przyznała mi jedynie zwrot opłaty poniesionej przeze mnie przy wysyłce przy pomocy ***, ale nie uznaje mojego wniosku o zwrot wartości przesyłki (koszt towaru + koszt wysyłki do mnie). Regulamin firmy, której zwracałem towar mówi o tym, iż jeśli otrzymają towar w określonym czasie to otrzymam zwrot opłaty za wysyłkę do mnie oraz zwrot wartości towaru.

Firma *** a źle wygenerowała etykietę międzynarodową przy zmianie z etykiety krajowej, przez co przesyłka nie miała szansy na dotarcie do adresata. Przez prawie 3 miesiące przetrzymywali moją paczkę i próbowali dostarczyć na zły adres, przez co zostałem z towarem, który chciałem zwrócić.

Wysłałem do *** dużo wiadomości w związku z tą sprawą, ale oni uważają, że zrobili wszystko w porządku, ale ja nie chce im odpuścić tej sprawy

moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Firma kurierska jest czysta.
Masz datę nadania zwrotu?

Powrót