problem z firmą Vivus Pomocy !!

• Autor wątku Autor wątku misia88
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

misia88

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Pozyczyłam pieniazki w firmie Vivus.Spłacałam bez przedłużania bo nie wyrazili zgody na raty.Otrzymałam informacje o całkowitej spłacie i propozycje nastepnej pozyczki ( sprawdziłam i udzielili mi jej) a po 2 dniach otrzymałam informacje od windykacji ,że mam spłacić 1280 zł .Na moje pytanie jakim prawem otrzymałam kolejna pozyczke skoro nie spłaciłam poprzedniej napisali ""KOMPUTER SIĘ POMYLIŁ " kiedy wysłałam dowody wpłat nikt ich nie sprawdził tylko strasza mnie windykacją Pomocy !!

Ich problem, skoro wg dokumentów i stanu faktycznego jesteś czysta.

Ale kto konkretnie windykuje bo jeśli to firma global colection management to nie ma co się przejmować jak coś to na poczcie powiem co i jak. W pani przypadku to proste ponieważ zwróciła pani jż dług dla vivus. Natomiast jeśliby się okazało że to gcm coś chce to czekać na nakaz zapłaty z EPU zaskarżyć go i w rozprawie przed sądem właściwym wnioskować o oddalenie powództwa ponieważ to nie od gcm pożyczała pani pieniądze a dług już zwróciła. GCM ma nienależycie powykupiane długi i tak naprawdę nie ma legitymacji czynnej powoda.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry, witam wszystkich - to mój pierwszy wpis na Forum.

Mam, jeśli mogę, pytanie do @ddr202. Pisze Pan kilkakrotnie, że gcm nieprawidłowo przejmuje wierzytelności, że Pan juz to gdzieś opisywał. Szukam na Forum, ale nie mogę znaleźć. Może Pan odesłać do wpisu (albo wyjaśnić)? Ewentualnie gdyby ktoś inny wiedział, o co chodzi...

Z góry dziękuję

Jestem teraz za granicą ale co jakiś czas mam dostęp do internetu. Jak coś to proszę na priv

Powrót