Problem z Firma Windykacyjna

• Autor wątku Autor wątku PiotrasR1989
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

PiotrasR1989

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam, chcialbym przedstawic moj problem.
Mianowicie, jakis czas temu zadluzylem sie w sieci PLAY kupujac telefon w mix'ie, nastapila w mojej rodzinie straszna tragedia "Smierc bardzo bliskiego czlonka rodziny", popadlem w depresje, oraz nie mialem do niczego glowy, nie oplacalem tez "Mixa", po 2 miesiacach nagromadzily mi sie papiery od firmy Play... napisalem do nich odwolanie przedstawiajac powod.. , lecz odpowiedzi na nie nie uzyskalem, lecz po 15 dniach od wyslania owego listu, dostalem nakaz zaplaty od firmy windykacyjnej, w wys. 2000 tys zlotych i kilkunastu groszy, za rozwiazana umowe z play. Przechodzac do sedna sprawy.. utrzymuje mnie w tej chwili mama ktora posiada rente w wys. 700 zlotych, poniewaz Ś.P. Tata odszedl. Nie mam zadnej pracy, dochodow ani renty, wplacam tyle ile mam bo chce to splacic ,w ostatnim tygodniu wplacilem 200 zlotych, dzisaj 350 ktore mama pozyczyla od wujka, jednakze ciagle sa telefony do mojej mamy i do mnie z firmy windykacyjnej z ponagleniem zaplaty, jednak z tak malej renty jest bardzo trudno przezyc a co dopiero wplacic 2000 tys zlotych, wiec oplacam to malymi sumami, na ktore mam dowody wplat.. Nie wiem w takiej sytuacji co mam robic dzwonia do mnie z
"Owej" firmy i żądają zaplat, srednio dzwonia raz na dzien, oraz groza komornikiem i grozą ze podadza sprawe do sadu o wyludzenie, moje glowne pytanie dotyczy tego ,czy sprawe przedstawiana wyzej moga posadzic jako wyludzenie, i czy jezeli dostalem juz jakis czas temu wyrok w zawieszeniu za glupoty mlodosci.. czy moge trafic do Aresztu badz Wiezienia.. Dodam ze wciaz szukam pracy, ale jednak wiele prac nie moze byc przezemnie wykonywanych poniewaz jestem osoba chora, mam ciezka i przewlekla astme oraz dosc silne trudnosci w oddychaniu, wiec silna praca fizyczna moze oznaczac dla mnie atak dusznosci, w nastepstwie smierc.
Prosil bym o szybka odpowiedz , nie moge spac, juz tez nie jem, boje sie kazdego telefonu, dlatego postanowilem napisac do was, zebyscie postarali sie udzielic odpowiedzi.

Serdecznie Dziekuje.
Oraz Pozdrawiam Piotr.

Powrót