Problem z geodetą

• Autor wątku Autor wątku Kamm14
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kamm14

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam,

W kwietniu 2022r otrzymałem od geodety projekt mapki do celów projektowych który obejmował również strefę gdzie projektant mógł zrobić plan na sieć wód-kan.

W czerwcu otrzymałem pozwolenie na budowę, w sierpniu natomiast projektant który projektował sieć wodociągową zadzwonił, że urząd cofnął projekt przez źle wykonaną mapkę, gdyż jakieś punkty nie zostały wymierzone.

Zgłosiłem to odrazu geodecie który miał to poprawić na własny koszt. Niestety do dnia dzisiejszego nie mam poprawionej mapki, geodetą cały czas mnie zwodził a że już jest gotowa, że już czeka na zatwierdzenie w urzędzie, potem że w urzędzie problemy, nie odbiera telefonów, również od projektanta przestał odbierać telefony. Mam opóźnienie w budowie już ponad rok, projektant także nie może ukończyć zlecenia przez co nie ma również zapłacone za swoją pracę, a geodetą nie odbiera telefonów ani nie odpisuje na sms z prośbą o zwrot pieniędzy za źle wykonaną mapkę.

Czy mogę jakoś sądownie zmusić go o zwrot kosztów oraz ewentualnie starać się o jakieś odszkodowanie przez takie opóźnienie?

Powrót