G
grzes75
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam spróbuję opisać problem najkrócej jak umiem w 2000r dostałem nakaz zapłaty z sądu dla PTC za jakiś rachunek telefoniczny zapłaciłem im to w dwóch ratach teraz po prawie 10 latach ( 3 miesiące brakowało do przedawnienia ) przyszło mi pismo od komornika że dalej zalegam PTC pieniążki i uzbierała się kwota w raz z odsetkami niecałe 5tys zadzwoniłem do PTC aby to wyjaśnić powiedzieli mi ze to mój problem oni nie mają drugiej wpłaty ( po takim czasie tez nie posiadam dowodu wpłaty ) a więc doszedłem do porozumienia z komornikiem że spłacę ten dług do 4 miesięcy wpłaciłem 3tys na moje nieszczęście miałem ciężki zawał jestem na zwolnieniu lekarskim o tym fakcie poinformowałem komornika i dopóki nie zacznę pracy nie jestem w stanie na razie wpłacić reszty ( po spłacie rat i kupna lekarstw zostaje mi 200zł ) komornik zrobił to co najprostsze zajął mi chorobowe i konto i doliczył znów jakieś koszta tak że dług z wrósł do 3tys pożyczyłem te pieniążki i jutro idę płacić a teraz moje pytanie :czy jest jakiś termin dla komornika na odblokowanie mi konta i chorobowego , czy dostanę jakieś potwierdzenie że jestem już bez długu ( żeby nie okazało się za xxxx lat że znowu mam płacić coś z odsetkami ) czy mogę dostać jakiś wykaz skąd się wzięły takie sumy i dlaczego i w razie jeśli za dużo coś wpłaciłem to zostanie mi zwrócone i czy mam wysyłać do kogoś jakieś pisma i jakie czy to jest już w gestii komornika