problem z komornikiem

• Autor wątku Autor wątku adamus73
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

adamus73

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Mam nastepujący problem z długiem,bardzo prosił bym o pomoc bo nie wiem co z tym poczac.
Zacznę od początku miałem tel w sieci era nastały ciężkie czasy i tel przestał być płacony. Dług narusł i nie zwracalem na to uwagi a dług leciał w gore i w końcu zajoł się tym długiem „KRUK.” Firma ta nic nie wskurala i naslala na mnie komornika. 3 lata temu podpisalem deklaracje ze zaczne splacac dlug, niestety nie zaplacilem ani zlotówki i w koncu tydzien temu przyszedl komornik. Nakleil mi naklejki na telewizor i pare innych rzeczy i powiedzial ze mam zaczac splacac bo pozegnam się z tv i reszta sprzetu. Teraz moje pytanie, czy ten dlug jest przedawniony czy faktycznie musze zaczac splacac dlug? Zadluzenie jest na ponad 3 tys i rosnie od 2002 roku . Z góry dziekuje za pomoc .

W przypadku gdy wierzyciel uzyskał tytuł wykonawczy to dług przedawnia się po 10 latach...tak więc jeszcze to nie nastąpiło. Sformułowanie "nasłał komornika" chyba nie do końca trafne, komornik działa na podstawie wniosku wierzyciela i tytułu wykonawczego. Faktycznie, jeżeli Pan nie spłaci zadłużenia komronik zlicytuje Pana ruchomości a kwoty uzyskane ze sprzedaży przekaże zaliczy na poczet zadłużenia.

Powrót