N
Norbeert
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 55
Witam, mam następujący problem z kupującym, otóż 24 Lipca 2010 roku sprzedałem telefon Nokia 9300 (1159696261), 26 lipca br wysłałem ten telefon priorytetem telefon doszedł z tego co się orientuje 28-29 lipca, a kupujący zakłada spór dopiero 3 Sierpnia 2010, więc coś tu nie gra. Oskarża mnie, że uszkodziłem telefon przed wysłaniem, a tak nie było. Domaga się ode mnie zwrotu 49 zł to jest większa połowa wartości telefonu, bo został sprzedany za 80 zł. Dodatkowo telefon był w dziele uszkodzone, a u mnie na stronie "o mnie" było wyraźnie napisane:
Gdy sprzedaję przedmiot jako uszkodzony nie ma mowy o zwrocie, oraz w grę wchodzi tylko komentarz pozytywny, mianowicie kupujesz na własne ryzyko.
Spór nie został rozstrzygnięty przez allegro.
Dzisiaj od użytkownika (Nazwa_Kupującego) otrzymałem następującą wiadomość i poprosiłem go o potwierdzenie tego:
"Witam
Kontaktowałem sie z pracownikiem Allegro.
Sprawa wygląda następująco.
Albo Wysyła mi pan pieniążki i zawieramy ugodę albo zostaje wszczęte postępowanie karne.
Na odpowiedź czekam do jutra tj. Sobota . Po tym czasie kontaktuję sie z Allegro i zostaje wszczęte postępowanie.
Pozdrawiam (Nazwa_Kupującego)"
Gdy sprzedaję przedmiot jako uszkodzony nie ma mowy o zwrocie, oraz w grę wchodzi tylko komentarz pozytywny, mianowicie kupujesz na własne ryzyko.
Spór nie został rozstrzygnięty przez allegro.
Dzisiaj od użytkownika (Nazwa_Kupującego) otrzymałem następującą wiadomość i poprosiłem go o potwierdzenie tego:
"Witam
Kontaktowałem sie z pracownikiem Allegro.
Sprawa wygląda następująco.
Albo Wysyła mi pan pieniążki i zawieramy ugodę albo zostaje wszczęte postępowanie karne.
Na odpowiedź czekam do jutra tj. Sobota . Po tym czasie kontaktuję sie z Allegro i zostaje wszczęte postępowanie.
Pozdrawiam (Nazwa_Kupującego)"