Problem z kupującym allegro

• Autor wątku Autor wątku kashtan
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kashtan

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam serdecznie.
Mam pewien problem, otóż jakiś czas temu (ok. 3 miesiące wstecz) sprzedałem na allegro laptopa. Kupujący spytał mnie, czy nie mogę mu rozłożyć zakupu na raty (czyli wpłaci 500zł, za tydzień 500 zł i za kolejny tydzień 200zł). Zgodziłem się, bo chłopaczek wydawał się uczciwy i ogarnięty, oraz miał pozytywne komentarze. W aukcji umieściłem warunki umowy. Pierwsze dwie raty przyszły bez problemu, oraz większych opóźnień, natomiast z trzecią zwleka do dzisiaj, za każdym razem wymyślając inną wymówkę. Przelew miał dojść na początku marca, jest już prawie maj, a pieniędzy dalej nie widzę. W aukcji również napisałem, że laptop ma uszkodzoną klawiaturę, oraz nie ma dysku i kilku innych rzeczy. Kupujący o tym wiedział. Jakiś czas temu zaczął się wykłócać, że uszkodzone jest gniazdo klawiatury (wspomniałem, że klawiatura jest uszkodzona, o gnieździe nie wiedziałem, bo skoro nie działała klawiatura to napisałem, że klawiatura, nie jestem diagnostą komputerowym, żeby stwierdzić czy to wina klawiatury, gniazda, czy miliona innych elementów) i żądał, żebym mu upuścił cenę. Nie mam pewności, czy w ogóle to gniazdo było uszkodzone, czy on je uszkodził, czy jest sprawne, a próbuje mnie naciągnąć, ale to jest akurat najmniej ważne. Czy jest jakaś szansa, żebym odzyskał pieniądze? Pozdrawiam

pomoże ktoś?

Powrót