problem z kupujacym

• Autor wątku Autor wątku drago_n
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

drago_n

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
witam,mam taki problem, pare miesiecy temu sprzedalem na allegro takie urzadzenie sportowe, kupujacym byl uzytkownik allegro ale towar zamawial dla jakiegos kolegi,na maila dostalem adres tego kolegi ale imie i nazwisko bylo tego uzytkownika z allegro, pieniadze otrzymalem i urzadzenie zostalo wyslane pod ten adres, po 3tyg otrzymalem zwrot tego urzadzenia bo pod takim adresem taki Pan nie mieszka, po czym 2 raz wyslalem to urzadzenie pod wskazany adres i znowu otrzymalem zwrot, wedlug mnie ewidentnie zawinil uzytkownik allegro ktory zakupil u mnie to urzadzenie dla jakiegos kolegi i podal mi zle dane do wysylki, ponioslem koszta zwiazane z wysylka i zwrotem paczki, dzwonilem do uzytkownika z allegro wyjasnic ta sprawe ale on powiedzial ze sie w to nie miesza, teraz ten kolega wydzwania do mnie i ma jakies rozczenia i straszy mnie sadem?co moge w tej sprawie zrobic??pieniedzy za wysylke i za zwrot towaru powiedzial ze nie zwroci mi,pozdrawiam

1) Umowę zgodnie z regulaminem Allegro zawarł Pan z kupującym, a nie jego kolegą
2) Pan się ze swojej części wywiązał - wysłał Pan towar na wskazany adres i zapewne ma Pan dowód wysyłki

kolega kupującego nie ma podstaw do roszczeń.

Powrót