problem z matka o alimenty

• Autor wątku Autor wątku bmwfun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bmwfun

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
witam szukam juz rad na takich stronach jak ta poniewaz juz sam zglupialem i jestem bez silny otoz sprawa polega na tym :
przebywam za granica pansta mam prace na kontrakt zarabiam srednio by pokryc koszty utrzymania itp oraz place dobrowolnie na dziecko i latam do niego raz w miesiacu oraz w wakacje na caly weekend . matka wniosla o alimenty oraz podwyzke (zyje w malzenstwie i posiada 2 dziecko ) poniewaz na 2 dziecko zabrali jej 500+ . wiec wymagala odemnie bym placil wiecej inaczej zalozy sprawe i bede placil jeszcze wiecej . na dzien dzisiejszy oczekuje na sprawe w sadzie . poniewaz byla stwierdzila ze jestem za granicami kraju zarabiam duzo i ze mam jeszcze wiecej placic na dziecko nie biorac pod uwage kosztow mojego utrzymania tutaj oraz lotow do polski by widziec sie z dzieckiem
1 jakie alimenty moze sad nalozyc na mnie jesli od poczatku place dobrowolna sume 500 miesiecznie oraz spedzam z dzieckiem czas w wekendy gdzie wydaje pieniazki na niego oraz rekracje

sąd bierze pod uwagę potrzeby dziecka oraz Twoje możliwości, jeśli matka dziecka udowodni, że potrzeby zwiększyły się, to zasądzi podwyżkę alimentów
nikt tutaj kwoty Ci nie wyliczy
trzymaj rachunki za przeloty i rzeczy/usługi, które mu kupujesz

Powrót