Problem z mechanikiem

• Autor wątku Autor wątku paweldamian
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

paweldamian

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam .

Mam następujący problem oddalem auto do mechanika , problem byl z silnikiem(check engine) brak cisnienia na pierwszym cylindrze , zadecydowalismy o wymianie,poniewaz nie nadawlal sie do regeneracji 3 stycznia mechanik powiedział ze zacznie wymieniac silnik po 16 stycznia a wiec termin byl ustalony , zamawiajac inny sprawny silnik z allegro mechanik zapewnil ze ten model bedzie pasowal, sprzedajacem podawalem rok produkcji samochodu oraz moc silnika tez powiedzial ze bedzie pasowal , zamowilem wiec ten silnik dotarl do mechanika 10 stycznia , dzwoniac 16 stycznia szef warsztatu poniformowal mnie ze ,nie bedzie mogl wymienic silnika w terminie poniewaz jego pracowniki jest na zwolnieniu, sprawa przecignela sie az do 27 kiedy to w warsztacie okazalo sie, ze mechanicy wyciagenli moj silnik i okazalo sie , ze ten ktory zamowilem nie pasuje poniewaz jest to starszy model, auto jest rozlozone, dodatkowo silnika nie chce przyjac sprzedajacy poniewaz minela 14 dniowa gwarancja , nie mam co zrobic z silnikiem a mechanik chce mnie obciazyc dodatkowo kosztami wyciagniecia silnika , czy ma do tego prawo, co zrobic w takiej sytuacji?

Masz te ustalania, zapewnienia na piśmie ??

Niestety nie mam.

Więc jak byś chciał wykazać to w Sądzie ewentualnie? Spróbuj może ugodowo załatwić.

Powrót