Problem z najemcą i podnajemcą

• Autor wątku Autor wątku Rigbet
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Rigbet

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Dzień Dobry
Mam do Państwa pytanie zamieszkuje na osiedlu domków szeregowych z jednej strony właściciel wynajął dom a następnie najemca podnajmuje ten dom firmom budowlanym. Związku z tym że te osoby przyjeżdżają tylko do pracy to każdy wieczór to libacja, zaśmiecanie podjazdów papierosami przeklinanie krzyki itp. Na tą chwilę na 90m2 jest 9 osób, firmy te wynajmują u najemnicy dom na 1-3 tygodnie i następna ekipa już z innej budowy. Co ja mogę zrobić? Policja stwierdziła że jak przeklinają w domu to niestety mała szkodliwość. Chcę zgłosić też do staży miejskiej ale nie wiem czy pety na moim podjeździe podejdą pod jakiś paragraf Dzwoniłem też do miejskiego przedsiębiorstwa gospodarki komunalnej w sprawie śmieci bo nie segregują a także zapytałem się o ilość osób w deklaracji i okazało się że umowa wywozowa jest na 2 osoby. Jeszcze mam pytanie czy takie umowy 1 do 3 tyg podlegają pod wynajem krótkoterminowy? I czy nie powinien mieć najemca jakiś potwierdzeń sanepidu. I na koniec coś na pocieszenie bo rozmawiałem z najemca powiedział mi że jak przeszkadza mi ich przeklinanie to od połowy marca może wynająć Nepalczykom wtedy nie będę rozumiał języka co mogę zrobić gdzie zgłosić gdzie uderzyć? Dziękuję za każdą pomoc

Jedyne co możesz zrobić to się wyprowadzić.

Dziękuję za radę, że nie wpadłem na to, już się pakuje.

Powrót