Problem z niezapłaconym mandatem

• Autor wątku Autor wątku michal01031987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

michal01031987

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Ostatnio mam nie lada problem na główie. Ponad rok temu zostałem zatrzymany przez policje i dostałem mandat aż 300zł i w tym czasie nie pracowałem ostatnio przysłali mi pisemko żę pracodawca ma obowiazek potrącić mi to z wypłaty. Jestem zarejestrowany na najniższą stawke i zarabiam nie dużo wiecej. Ksiegowa wysłała pisemnko do urzędu skarbowego że niemogą wpłacić pieniedzy ponieważ od osób zarabiających najniższą możliwą pensje nie można robić potrąceń czyli nie mogą mi potrącić kasy aby opłacić mandat. Wiec kieruje do ludzi mondrzejszych i z wiekszym doświadczeniem czego moge sie teraz spodziewać od strony urzędu skarbowego. Bo dzwoniłem do urzedu i miła pani powiedziała ze teraz to mnie nie interesuje bo szew ma mi to z pensji potrącić. Ale ja chce być pewny co bedzie dalej jak nie opłace mandatu. naliczą znowu opłaty komornicze czy coś innego. Czy mozliwe jest umorzenie postępowania powieważ nic niemam na siebie i zarabiaj najniższa krajowa. Prosze o waszą podpowiedz. Dzięki

Ostatnia edycja:
następstwem bedzie egzekucja komornicza-jeżeli faktycznie nic nie posiadasz będą czekać-być może zmieni sie Twoja sytuacja kiedyś??? może będziesz miał zwrot podatku???wtedy ściągną

Powrót