Problem z odstąpieniem od umowy - Zalando

• Autor wątku Autor wątku Frostbourn
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

Frostbourn

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
23
Witam

Mam nietypowy problem. Otóż moja mama zamawiała koszule za pobraniem na zalando. Rozmiar okazał się za mały, wiec chcieliśmy ją zwrócić. Jednak moja mama nie pamięta emaila do konta, przez co nie może wypełnić formularza odstąpienia od umowy.

Pisałem parokrotnie do supportu, jednak nie mogą oni przypomnieć/zmienić emaila, (który jest jednocześnie loginem), jeśli nie pisze właśnie z tego emaila... Zgodnie z punktem 6 regulaminu, wysłałem formularz odstąpienia od umowy na service@zalando.pl. Zostałem jednak poinformowany, ze, aby płatność za koszule została zwrócona musze się zalogować na konto i uzupełnić numer konta bankowego. W punkcie 8 również nie ma mowy o tym, co zrobić w przypadku płatności za pobraniem.

I koło zatacza krąg. Co mogę zrobić w takim przypadku? Chciałem załączyć formularz odstąpienia od umowy do paczki zwrotnej, jednak obawiam się ze płatność nie zostanie zwrócona.

Z góry dzięki za odpowiedz

Wyślij paczkę wraz z formularzem odstąpienia od umowy (z podanym kontem bankowym), dowodem zakupu i ewentualnym wyjaśnieniem. Żadne konto na jakiejkolwiek stronie nie jest potrzebne do odstąpienia od umowy.

Wyslij odstapienie od umowy.

Pozniej towar wraz z odstapieniem.

Oczekuj na $$.

Dzieki za pomoc. Mam jeszcze pare watpliwosci. Czy wystarczy ze wyslalem odstapienie na email? Czy musze je wyslac ficzynie do Niemiec na adres podany w regulaminie? Co w przypadku jesli odesle paczke ich darmowym kurierem a zwrotu nie dostane?

Powrót