D
Domas93
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam 14 kwietnia kupiłem telefon na aukcji na allego metodą kup teraz. Pieniądze zostały wysłane z tego co pamiętam tego samego dnia, metodą płace przez allegro koszt 309 razem z przesyłką. Forma dostarczenia przedmiotu list polecony priorytetowy. Telefon dotarł do mnie na drugi dzień od momentu nadania, wszystko byłoby ok ale do telefonu nie było dołączonego paragonu od telefonu, był nowy no i jak wiadomo paragon jest warunkiem gwarancji o której było napisane w aukcji. Pani zaproponowała mi wymianę na inny telefon o tej samej wartości, zgodziłem się. Telefon wysłałem 20 kwietnia(poniedziałek) listem priorytetowym , we środę pani napisała do mnie wiadomość że telefon został wysłany i do dnia dzisiejszego go nie otrzymałem.Dodam że sprzedawca również wysłał go listem priorytetowym bez polecenia( ze strony sprzedawcy nie było pytania o formę wysłania przesyłki). Czy w tej sytuacji mogę domagać się od tej osoby zwrotu pieniędzy, czy jestem na straconej pozycji. Dodam że pani nie ma żadnego dowodu że przedmiot został wysłany ale i ja jako adresat nie mam potwierdzenia że list do mnie nie dotarł.