Problem z odzyskaniem wpisowego od uczelnii

• Autor wątku Autor wątku mefi77
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mefi77

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam!

Chciałbym się doradzić jak skutecznie odzyskać opłatę wpisowego ( 300 PLN ) jakie uiściłem na wakacjach na rzecz dostania się na studia podyplomowe ponieważ kierunku nie otworzyli ze względu na małą ilość osób chętnych. Miesiąc temu dostałem informacje z uczelni że pieniądze mają być zwrócone niezwłocznie, ale do tej pory mimo kilku prób ponaglenia ani widu ani słychu nic na ten temat. Totalna olewka sprawy ze strony uczelni, telefonu do kogoś z władzy uczelni nikt nie chce podać bo chyba co niektórzy tam za nietykalnych się uważają, a tak na prawdę to oni decydują o takich sprawach. Nie wiem może jakieś oficjalne pismo skierować drogą pocztową? czy jest sens na jakąś drogę prawną z czymś takim wkraczać i czy to się opłaci? będę wdzięczny za wszelkie porady.

Oczywiście muszą zwrócić. Inne postanowienia są klauzulą niedozwoloną. Takie sprawy są dość łatwe. Dobre pisemko + poskarżenie sądem rejonowym i karami jakie może nałożyć UOKiK oraz dodatkowo złożenie pozwów do SOKiKu powinno załatwić sprawę :) Jeśli nie oddadzą... uruchomić na raz te 3 drogi.

Dziękuję za poradę, napiszę pisemko i zobaczymy jaki będzie tego efekt, mam tylko nadzieję że dojdzie w odpowiednie ręce a nie utknie w sekretariacie uczelni :)

Powrót