Problem z operatorem ***

• Autor wątku Autor wątku Lubo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Lubo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
26
Witam, po krótce opiszę swój problem z siecią ***, mianowicie posiadam u nich abonament i jakoś ponad rok temu wziąłem dodatkowy numer dla babci do mojego abonamentu. Niestety babcia zmarła i chciałem zrezygnować z dodatkowego numeru, konsultant przyjął moją rezygnację z numeru, dostałem notę obciążeniową w wysokości 451,97zł , za przedterminowe zerwanie umowy na ten numer. Po tym, nadal mam na fakturze opłatę, która brzmi "Opłata za niepełną grupę" w wysokości abonamentu za tamten numer. Dowiedziałem się, że jak wziąłem numer to zmieniła mi się formuła z solo na duet i nie mogę po rezygnacji z dodatkowego abonamentu przejść z powrotem na solo. Jest możliwość, żeby anulować notę obciążeniową i anulować wypowiedzenie numeru, ale już na osobną umowę solo, więc bym musiał płacić swój abonament + opłatę za niepełną grupę + abonament za dodatkowy numer. Proszę o poradę co mogę w takiej sytuacji zrobić, nikt mnie nie informował o tym, że jeśli zrezygnuję z numeru nadal będę musiał płacić wysokość jego abonamentu w formie opłaty za "niepełną grupę".
moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Lubo napisał:
Proszę o poradę co mogę w takiej sytuacji zrobić
Zapoznać się wnikliwie z umową, regulaminami które zaakceptowałeś.

Lubo napisał:
nikt mnie nie informował o tym

Jak to nikt cię o tym nie informował? Przecież przeczytałeś i zaakceptowałeś swoim podpisem regulamin. W nim jest wszystko na temat rezygnacji i dodatkowych opłat.

Pejotwroc napisał:
Jak to nikt cię o tym nie informował? Przecież przeczytałeś i zaakceptowałeś swoim podpisem regulamin. W nim jest wszystko na temat rezygnacji i dodatkowych opłat.

To, że będzie nota obciążeniowa za wypowiedzenie numeru doskonale wiedziałem, ale bardziej mi chodzi o to, że rezygnacja z numeru mi nic nie dała, ponieważ dalej muszę płacić opłatę w wysokości abonamentu a dodatkowo mam do zapłacenia tę karę bez możliwości przejścia na formułę solo.

Zastosowałeś się do wskazówki z postu #2 ?
Jeżeli tak, nie ma zapisów odnoście Twojego problemu, napisz reklamację podnosząc co poniżej, uzasadniając brakiem odpowiednich zapisów w umowie, regulaminach.
Lubo napisał:
rezygnacja z numeru mi nic nie dała, ponieważ dalej muszę płacić opłatę w wysokości abonamentu a dodatkowo mam do zapłacenia tę karę bez możliwości przejścia na formułę solo

Moja znajoma ma problem z operatorem.
Tydzień temu zmarł jej mąż. Jej Mąż miał abonament na telewizję, internet i telefony.
Znajoma nie chce tych abonamentów. Co ma zrobić?

Zgłosić się do operatora z aktem zgonu.

Wszystkie umowy z automaty wynikają w momencie śmierci jednej ze stron. Należy zgłosić się do operatora i poinformować go o zgonie abonenta

Powrót