Problem z Orange

• Autor wątku Autor wątku wachu123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wachu123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,
napotkałem na problem w sieci orange, może wpierw po skrócie opisze mój problem
Wczoraj zapragnąłem zmienić taryfę na orange free, tak też zrobiłem poprzez portal orange.pl
Posiadałem pakiet multi pop w którym miałem jeszcze 22minuty, po przejściu na taryfę orange free utraciłem owe 22minuty,
chciał bym je odzyskać lub ich równowartość oraz równowartość smsów które wysłałem będąc nieświadomym ich kosztów
ponieważ, nikt a nic mnie nie poinformowało iż stracę ów pakiet oraz że już go straciłem, oczywiście mówię tu o zwrocie kosztów za smsy do orange,
Oczywiście napisałem do Orangę z taką prośba na co dostałem odp.

Uprzejmie informuję, że po migracji na inną taryfę traci się wszystkie promocje, pakiety oraz ustawienia wynikające z dotychczasowej oferty - czyli po migracji przepadną np. SMS za 1 grosz lub Multi POP. W każdej chwili można powrócić do oferty początkowej ( jeśli to jest Nowy Orange Go oraz Orange Free na kartę lub Orange POP), ale utracone środki, pakiety nie powrócą na numer.

Informacje o tym można znaleźć w Regulaminie Oferty „Orange Free na kartę w punkcie 10: „Wszelkie rabaty, zniżki, pakiety oraz ustawienia wynikające z dotychczasowej oferty Użytkownika przepadają po dokonaniu zmiany oferty na Orange Free na kartę i nie podlegają zwrotowi czy tez przywróceniu.”

Czy w owym przypadku przysługuje mi reklamacja, bądź zwrot straconych środków?
Chętnie skorzystał bym w takiej sytuacji aby mój profil, moja taryfa w orange została przywrócona do stanu poprzedniego a moje konto doładowane o sumę którą bezpośrednio straciłem w wyniku tej operacji, nie jest to duża kwota myślę że ok 8zł,
zdecydowanie bardziej chodzi mi o zasadę i swojego rodzaju dezinformację w jaką wprowadza klienta orange.
Będę wdzięczny za wszelkiego rodzaju porady.

Reklamowac możesz, ale nie masz podstaw więc dostaniesz odmowną odpowiedź, przecież w regulaminie który przytoczyłeś wyraźnie jest to zapisane.

Powrót