Problem z Orange

• Autor wątku Autor wątku _mamuska_
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

_mamuska_

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Przedstawiciel tej firmy przedstawił mi konkretne propozycje i zosała przedłużona umowa.Wszystko odbywało się telefonicznie.Telefon jest na firme,ale na moje nazwisko.Przybył kurier z umowa i tak mnie zakręcił,że nie doczytałam umowy i podpisałam.Tak wiem mój błąd.Tylko,czy reklamacja coś da?Bo w koncu zostałam oszukana.Na umowie brakuje dodatkowych minut,które miały być.Na tej umowie pisze,że można ją rozwiązać w ciągu 10 dni.Niestety mogą to zrobić tylko osoby fizyczne niezwiązane bezpośrednio z swoją działalnoscią gospodarcza lub zawodową
Dz.U. z 200r. Nr 22 poz.271 ze zm.
Pytanie moje czy mam jakieś prawo do rozwiązania tej umowy?I jak to zrobić?Bo dlaczego ci co nie maja firm mogą rozwiązać umowe a ja nie?

Z góry dziękuję za odpowiedz[/lista]

Obawiam się że tylko wypowiedzenie z odpowiednim okresem wypowiedzenia jeśli to była umowa na czas nieokreślony.

A dlaczego ci co nie mają firm mogą w ciągu 10 dni a Ty nie?
Bo ustawodawca uznał że jako zwykli, nieobeznani, szarzy obywatele zwani konsumentami potrzebują takiej ochrony w kontakcie z przedsiębiorcą, który jest profesjonalistą i się na tym zna itd. A jak jesteś przedsiębiorcą to też sie powinnaś znać i takiej ochrony nie potrzebujesz co oczywiście nie musi odpowiadać rzeczywistości no ale takie mamy przepisy.

Niestety jest to umowa na czas okeslony 24 miesiące.

Witam mam mytanie i prosze o pomoc zakupilam tel samsung c 300 w sieci orange 28.08.2007 pierwszy raz poszedl do naprawy 15.09.2007 i od tamtej pory juz co chwile daje go do naprawy juz teraz pojdzie 5 raz i serwis caly czas uznaje ze tel jest sprawny . Gdyz nie jest sprawny poniewaz samoczynnie zmienia sie kontrast wyswietlacza i jeszcze na dodatek nie moge odcyztac calych smsow jezeli sa wyslane 2 w 1 musze wylaczyc tel i wlaczyc ale i tak to nic nie daje bo pojawia sie koperta ze znakiem zapytania ale serwis twierdzi ze wszystko jest wporzadku <zly> chialam zeby dali mi nowy tel a najlepiej zeby to byl inny model juz powiedzialam ze doplace za inny tel to kobieta w salonie poinformowala mnie ze bedziemy reklamowac az do skutku az naprawia i ze serwis nie wyraza zgody na wymiane tel co ja mam robic wzielam go na orange go i podpisalam umowe na 3 lata i co mam zrobic bo tel nie nadaje sie do uzytku :(:( czy moge znimi zerwac umowe ale zeby nie placic kary tan 600 zl ?? z gory dziekuje za opowiedz pozdrawiam

Te,at ORANGE wałkowany jest co jakiś czas, wystarczy przeszukac forum

Powrót