G
Getroyer
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam. Jestem żołnierzem rezerwy ubiegającym się o zawodową służbę wojskową. Przeszedłem kwalifikacje i dostałem etat kierowcy-skoczka spadochronowego w *** batalionie dowodzenia w ***. Zostałem skierowany na badania do RWKL w Bydgoszczy. Podczas badań dostałem dwie karty obiegowe, pierwszą do zawodowej służby wojskowej, drugą do zawodowej służby wojskowej w jednostkach desantowych. Na pierwszej karcie było ok.11 lekarzy specjalistów w tym RTG klatki piersiowej i ortopeda. Na drugiej karcie było RTG kręgosłupa oraz CT odcinka l-s kręgosłupa. Na pierwszej z kart wszystkie badania przeszedłem z pozytywnym wynikiem, na drugiej karcie przez badania CT wykryto lewoboczne skrzywienie kręgosłupa oraz wypukline krążka międzykręgowego. Po dwóch tygodniach dostałem dwa osobne orzeczenia z prawie tą samą treścią. Dostałem kategorię N z powodu wypukliny krążka międzykręgowego w obu przypadkach mimo że na karcie obiegowej nr 1 nie było badań kręgosłupa i żadna z osób ubiegających się o służbę w jednostkach, które nie są desantowe owych badań nie miała. Napisałem już odwołanie od orzeczenia zdolności do służby wojskowej, pomijając orzeczenie do desantu. Zastanawiam się co dalej. Czy jeśli odrzucą moje odwołanie mam jakąś szansę walki o sprawiedliwość? Zostałem ukarany tylko i wyłącznie dlatego że chciałem służyć wśród elity. Drodzy użytkownicy forum proszę o pomoc i swoje zdanie w tej sprawie. Pozdrawiam.
moderacja
moderacja
Ostatnią edycję dokonał moderator: