Problem z płatnościami w sieci T-Mobile

• Autor wątku Autor wątku orka21
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

orka21

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Moi rodzice wzięli w T-Mobile abonament wraz z telefonem. Ich opiekun zaproponował, aby kwotę za telefon przenieść na odrębną fakturę i podzielić na raty wraz z innym terminem spłat niż faktury za abonament. Termin jest do 10 każdego miesiąca. Okazało się jednak, że raty zostały cofnięte i trzeba spłacić całość, ponad 1000 zł. Powodem cofnięcia rat jest to, że opłata, która była za luty została zaksięgowana 12.02 czyli dwa dni po terminie, jednak wpłata była 09.02 - przed terminem.
I teraz pytanie, jeżeli mam termin do 10 to jest to termin, do którego ja mam wyslać pieniądze, czy termin do którego oni muszą to zaksięgować ?

Jest jeszcze jeden problem, jeżeli w styczniu faktura za abonament wynosiła 270 zł i przy wykonywaniu przelewu jest w temacie podany nr faktury za jaką płacą rodzice, to czy T- Mobile ma prawo pokryć tymi pieniędzmi inne zaleglości np. odsetki bez informowania nas na co poszły te pieniądze ?
Rodzice zapłacili kwotę jaka byla na fakturze ze stycznia, ale przy fakturze z lutego widniała zaległość na koncie na 46 zł.

Proszę o pomoc.

Powrót