Problem z portalem sexpartnerklub.

• Autor wątku Autor wątku kolespl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
K

kolespl

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Panowie mam chyba problem z tym portalem. Otóż 29.04.2014 skusiłem się na konto testowe. Po zalogowaniu się i wejściu w moje konto zauważyłem, że pisze "Przedłużenie członkostwa: 14.05.2014", więc zacząłem szperać trochę w internecie. Okazało się, że są problemy z tym portalem, tak też trafiłem na tą stronę. Na drugi dzień czyli 30.04.2014 postanowiłem wysłać maila z wypowiedzeniem umowy członkostwa premium, odpowiedź na ten e-mail była następująca:

serwis@support-spk.pl
30 kwi (8 dni temu)

do mnie
Szanowny Uzytkowniku!

Dziekujemy za wiadomosc.

Pracownicy Dzialu Obslugi Klienta opracuja ja tak szybko, jak to bedzie mozliwe. Moze to jednak potrwac nawet do 3 dni roboczych. Jesli chca Panstwo wypowiedziec swoje Czlonkostwo w Klubie, prosimy o przeslanie faksu na numer 0043 1 - 267 66 06 (numer kierunkowy do Austrii), sprawdzenie swojego konta w punkcie "Moje konto" lub przeslanie listu na adres:

HQ Entertainment Network GmbH & Co. KG
Johnstrasse 4
1150 Wiedeń
Austria

TA WIADOMOSC PRZESLANA ZOSTALA AUTOMATYCZNIE, PROSIMY NA NIA NIE ODPOWIADAC.

Z pozdrowieniami

Pomimo tego e-maila jeszcze tego samego dnia przyszedł mail o następującej treści:

Polish Support
30 kwi (8 dni temu)

do mnie
Witamy,

dziękujemy za wiadomość.

Niniejszym potwierdzamy otrzymanie Pańskiej rezygnacji z dalszych usług Premium. Na wskazanym koncie pakiet pozostanie aktywny do dnia 14. Maja 2014 i nie będzie już przedłużany.

Prosimy pamiętać, iż po upływie ważności pakietu Pański profil nadal pozostaje aktywny - jego zamknięcie wymaga oddzielnej rezygnacji przesłanej (po wygaśnięciu pakietu) na nasz adres e-mail.

W przypadku dalszych pytań, służymy pomocą.

Z pozdrowieniami,

Agata Mrowiec

S-Klub.pl / Sexpartnerklub.pl

Flirty - Randki - Romanse - s-klub
Sex randki i sex oferty z całej Polski! - sexpartnerklub

Ticket Details
Ticket ID: DMX-564-54208
Department: s-klubpl
Type: Issue
Status: Closed
Priority: Normal

Po czym wszedłem na konto i już tam nie pisało przedłużenie, a koniec członkostwa.
3 maja wysłałem maila z prośbą o zamknięcie profilu. Podobnie jak wcześnie dostałem wiadomość automatyczną o tej samej treści. 6 maja dostałem maila z potwierdzeniem zamknięcia profilu:

Polish Support
6 maj (2 dni temu)

do mnie
Witamy,

dziękujemy za wiadomość.

Zgodnie z życzeniem wskazane konto "loginmojegokonta" zostało usunięte, dnia 06.05.2014.

Jako że ciągle staramy się polepszać jakość oferowanych przez nas usług, bylibyśmy bardzo wdzięczni za wzięcie udziału w krótkiej (3 pytania) ankiecie konsumenckiej. Link do niej znajdą Państwo poniżej:

https://www.surveymonkey.com/s/CY9SB7W

Dziękujemy za skorzystanie z naszych usług. W przypadku dalszych pytań, służymy pomocą.

Z pozdrowieniami,

Agata Mrowiec

S-Klub.pl / Sexpartnerklub.pl

Flirty - Randki - Romanse - s-klub
Sex randki i sex oferty z całej Polski! - sexpartnerklub

Ticket Details
Ticket ID: CHA-852-80430
Department: s-klubpl
Type: Issue
Status: Closed
Priority: Critical

Po otrzymaniu tego maila dla upewnienia się czy konto zostało rzeczywiście zamknięte spróbowałem się zalogować. Przy próbie logowania pisało:
Podana nazwa użytkownika nie istnieje.
Proszę sprawdzić wpisane dane.

Więc teoretycznie problem nie istnieje. Jednak po przeczytaniu niektórych wątków na tym forum mam pewne obawy co do tego.
I teraz moje pytanie, czy w takim wypadku mogą i czy mają prawo pobrać mi pieniądze z konta? Jeśli tak, to w jaki sposób mogę się przed tym obronić?

Ostatnia edycja:
Szukam poszkodowanych..przez HQ enterteiment...na portalu xparter...
Wplacilem 4,99 za okres probny..potem..po 2 dniach, zgodnie z ich klamliwym regulaminem zrezygnowalem z czlonkowstwa..a potem to juz sami z karty kredytowej sciagneli mi 3 razy po 119.70..
Jest to bardzo podobne to sytuacji tutaj opisanych..na pewno pojde na policje i nadal temu bieg.. sprawa jest nowa..usiadlem po raz pierwszy przed wyciagami i zobaczylem jakirs dziwne oplaty..co 3 miesiace sciagneli mi po 119.70..zanim sie zorientowalem(mea culpa)...ponoc kupilem ponownie czlonkostwo..oczywiscie nic takiego nie zrobilem..macie jakies personalia osob odpowiadajacych w tych ich klamliwych emailach?jakies biuro?..
Pozdrawiam Maxbsny

Do tego typu transakcji stosuje się karty płatnicze prepaid.

Dane do nich powinieneś mieć w dziale Kontakt bądź Regulamin lub O Nas.

Ja nawet nie wiem gdzie się im płaci.
Dostałem maila za kwotą bez nr konta.
Czy jest zgodne z prawem to, że oni sami pobierają opłaty?

Czy i jak udało sie wam rozwiązać problem z portalem sexpartner nie przeczytałem regulaminu i po okresie próbnym mam im zapłacić 1900 koron No co robic prosze o pomoc

kolespl napisał:
Po zalogowaniu się i wejściu w moje konto zauważyłem, że pisze ...
A czytając regulamin tego FP nie zauważyłeś pewnie §24 tiret 6, więc zachęcam do ponownego przeczytania.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót