Problem z pracodawca.

• Autor wątku Autor wątku StefanM37
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

StefanM37

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, kiedys szukajac informacji na interesujacy mnie temat przegladalem to forum, teraz postanowilem zamiescic post z prosba o pomoc- moze ktos wie jak takie sprawy wygladaja z punktu prawa.
Jakis czas temu pracowalem dla angielskiego pracodawcy, wszystko bylo dobrze dopuki nie przystapilismy do ostatniego etapu pracy w remontowanym biurze.Ostatnie tygodnie pracy byly maratonem z porzadna dawka emocji, ale dalismy rade, ale co z tego jak nasz kochany pracodawca ulotnil sie z pieniedzmi.
Po 2-3 tygodniach prob kontaktowania z nim postanowilem wejsc na legalna w uk droge do odzyskania tych pieniedzy, aktualnie jestem na koncu proby mediacji miedzy mna a bylym pracodawca, mediacje prowadzone sa przez przedstawiciela ACAS. W czasie tych mediacji odzyskalem juz 1/3 dlugu, lecz teraz zaproponowal mi ostatnia wplate w wysokosci 400£ co ledwo dojdzie do polowy dlugu. Przez caly ten czas najadlem sie bardzo duzo stresu, przez stres cofnelem sie w terapii logopedystycznej bylo to jedno wielkie pasmo stresu.
Teraz dochodzi jeszcze kwestia kolegi ktory pracowal ze mna i ktoremu pomagam w zalatwieniu jego mediacji z tym samym pracodawca. Ostatnia propozycja jaka kolega dostal jest nastepujaca: "Przysle Ci 1/3 pieniedzy ale reszte dostaniesz jak powiesz mi adres zamieszkania Stefana".
I teraz moje pytanie czy ktos wie co moge zrobic zeby potoczyc ta sprawe dalej niz trybunal pracy??? Czy jest jakas szansa na wywalczenie odszkodowania. Moj byly pracodawca wobec ktorego bylem uczciwy i ciezko zapracowalem na pieniadze postapil wobec mnie i innych pracownikow perfidnie ( opisana historia nie jest cala, gdyz za duzo trzeba byy bylo opisywac).
Pozdrawiam i przepraszam za brak polskiej czcionki.

Powrót