Problem z PZU i Kredyt Inkaso

• Autor wątku Autor wątku Anna101
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Anna101

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Bardzo proszę o poradę, we wrześniu 2013 roku zawarłam polisę OC w PZU z opłatą na dwie raty druga płatna do 9.03.2014 roku, pierwsza zapłaciłam w terminie byłam w trakcie podziału majątku i już po rozwodzie i po rozdzielności majątkowej, według wyroku sadu samochód na który zawarłam polisę OC przypadł w udziale mojemu byłemu i w dniu 10.12.2013 przekazałam mu to auto. Zgłosiłam ten fakt 28.01.2014 w wydziale komunikacji i w PZU pisemnym oświadczeniem co potwierdzili mi pieczątką. 26.02.2014 dostałam maila z PZU z prośbą o przesłanie rozdzielności majątkowej i wyroku o podziale majątku na którego natychmiast odpowiedziałam. 08.04.2014 dostałam z PZU maila z informacja że moja dyspozycja została zrealizowana.
I tu zaczyna się problem bo 21.07.2014 dostałam wezwanie do zapłaty zwykłym listem tej drugiej raty OC z Kredyt inkaso, 22.07.2014 po rozmowie z panią z infolinii wysłałam im na maila korespondencję z PZU i kopię wyroków i zgłoszenia do wydziału komunikacji. A 10.10.2014 zadzwoniła do mnie pani z Kredyt Inkaso z groźbami że mam im natychmiast zapłacić tą drugą ratę bo wpiszą mnie do KRD wyślą na mnie komornika i w taki czy inny sposób ściągną ze mnie tą ratę obciążając mnie kosztami. Pomocy!!!! Sama wychowuję dwójkę dzieci mój były uchyla się przed alimentami nie pracuje ale jego nikt nie nęka co mam robić, czy ja naprawdę mam w takiej sytuacji obowiązek opłacać mu jeszcze OC? Proszę niech ktoś mi poradzi jak się obronić przed Kredyt Inkaso.

Wiem że to wszystko zagmatwane i podałam masę dat, ale bardzo proszę niech mi ktoś podpowie co mogę zrobić aby uchronić się przed płaceniem tej drugiej raty OC.

Sprawę załatwiaj w PZU - idź i tam wyjaśnij. Z drącym ryja babsztylem z Kredyt Inkaso nie załatwisz nic, jak już się zdążyłaś przekonać. Tam żadne argumenty nie docierają, niestety.

Powrót