Problem z PZU OC

• Autor wątku Autor wątku Radek saw
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Radek saw

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam Mam problem z PZU OC, Czy żona jako współwłaściciel samochódu może rozwiązać umowę? Żona przed okresem zakończenia, wysłała pismo do PZU w sprawie zakończenia umowy. Po dwóch tygodniach dostałem pismo ,że umowa nie została rozwiązana bo nie jest uprwniona do tego. Następnego dnia pojechałem do oddziału PZU wyjaśnić sprawę, dostałem informację że żona nie jest wpisana do systemu. ( Chociaż podczas podpisywania OC zgłaszałem że jest współwłaściciel) . Pani napisała wyjaśnienie że nie był wpisany współwłaściciel, wysłała do centrali i że powinno być w porządku. Po półtora tygodnia ,dostałem ponaglenie zapłaty za OC w PZU. Zadzwoniłem do infolini i dowiedziałem się że żona dalej nie widnieje w systemie i że mam opłacić OC ,albo pisać reklamacje i zapłacić za prawie miesiąc użytkowania OC.

Sam już nie wiem co zrobić, mam opłacone w OC innej firmie. Zgłaszałem że żona jest wpołasciclem podczas podpisywania OC oraz dwa tygodnie temu wyjaśniając sprawę. Dodam że żona jest wpołasciclem od dnia zakupu pojazdu.

No a kto jest wpisany na kwitku potwierdzającym zawarcie OC?
Wypowiedziec moze ten kto wykupil polise.

Powrót