problem z rejestracja sp. z o.o.

• Autor wątku Autor wątku Nathan26
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

Nathan26

Użytkownik
Odpowiedzi
86
Witam,

Mam malutki problem z rejestracją sp. z o.o. mianowicie, prawnik przez ktorego zalatwiane były wszystkie formalnosci chyba nie wysłał papierów do sądu. Teoretycznie na początku kwietnia powinien wysłać zgłoszenie do sądu, natomiast jeszcze nie mam tych dokumentów, ponad to, nie moge się do niego dodzwonic, a na meile nie odpowiada...
czy jesli wysle te dokumenty do KRS i tam się zdublują (bo nasz prawnik sie obudzi) czy bedzie jakis problem w zwiazku z tym? czy to przedłuży proces rejestracji?
i druga sprawa, czy w jakiś sposób moge odzyskac od prawnika dokumenty, które powinien wysłać (głównie chodzi o podpisy zarzadu)?

Pozdrawiam i z góry dziękuje za info.

zadzwon do sadu i zapytaj - choc nie wiem wlasciwie czy takich info udzielaja

skoro nie mozna skontaktowc sie z prawnikiem to idz do niego osobiste, niech oddaje dokumenty skoro nie wykonuje zlecenia

Złożenie dokumentów do sądu oznacza, ze trzeba uiścic opłatę sądową (w KRS z góry) : )
Jeśli dałeś prawnikowi kase na te koszty no to masz problem, bo musisz wyłożyć swoją : )

dzwoniac do sadu uzyskalem info: "nie ma takiej firmy" niestety z wejsciem do niego jest maly problem :/ "milczacy domofon" :(

Co do kosztow, na szczescie to ja robilem przelew :) uffffff ;)

a ten adwokat w ogole istnieje?:)

nasz Pan adwokat sie obudzil.... ech....
sprawa wyjasniona (prawie) ;)

Witam ponownie...
mam kolejne pytanie dotyczące rejestracji spółki, a mianowicie:
dostałem KRS, ale jest taki troche ubogi tj nie mam nr NIP i REGON. US, podczas rozmowy telefonicznej poinformował mnie, ze aktualizacja lezy po stronie sądu (spolka dzialala jako sp w organizacji), i że mają na to miesiąc czasu...
Czy pomimo instytucji jednego okienka moge złożyć dokumenty aktualizacyjne w US i GUS?

Pozdrawiam

Powrót