Problem z reklamacją u sprzedawcy prywatnego na allaegro

• Autor wątku Autor wątku Przemysław Szostak
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Przemysław Szostak

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,
Jestem nowy na forum więc jeśli wstawiłem post w nieodpowiednie miejsce proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu.

Wygrałem aukcje konsoli xbox 360 na allegro dnia 5 lutego 2015roku.
Wszystko było w porządku dopóki nie otrzymałem przesyłki.
Przed zalicytowaniem zadałem pytanie sprzedającemu jaki jest rok produkcji konsoli on odpowiedział mi że rok produkcji to 2012. Była to informacja która przesądziła o tym że zakupiłem ten przedmiot. Paczka dotarła do mnie 13 lutego jednak nie mogłem jej odebrać osobiście i zrobiła to moja mama. 14 lutego otworzyłem paczkę osobiście i pierwsze co zobaczyłem to to że data produkcji konsoli (podana na naklejce) to nie 2012 a 2010 rok, mimo wszystko włączyłem konsole żeby sprawdzić czy wszystko jest w porządku jednak zauważyłem że przy niektórych grach jest coś nie tak z dźwiękiem, napisałem więc od razu do sprzedającego i poinformowałem go o tym że przedmiot różni się od tego co mi napisał (chodzi o datę produkcji) następnie wspomniałem o problemach dźwiękowych. Od razu napisałem że chce zareklamować mu ten przedmiot jednak on twierdzi że nie mam do tego prawa bo on nie wiedział gdzie sprawdza się datę produkcji i myślał że chodzi mi o datę kupna przez niego tej konsoli(mimo że wyraźnie w wiadomości napisał że ROK PRODUKCJI TO ROK 2012). Nie chcąc się użerać zaoferowałem że moge pokryć koszty transportu żeby tylko zwrócił mi pieniądze za samą konsole, jednak on uważa że on nie jest firmą tylko osobą prywatną i nie musi mi uwzględnić reklamacji ( bo tak jest jego zdaniem w regulaminie allegro) jeśli przedmiot jest niezgodny z opisem. Nie wiem co mam robić bo Ten Pan cały czas pisze że to teraz mój problem i nie zwróci mi pieniędzy. Proszę o pomoc bo w mojej sytuacji finansowej 380 zł to dużo i nie chce zostać ani bez pieniędzy ani bez konsoli jeśli mu ją wyśle.

Powrót