Problem z reklamacją.

• Autor wątku Autor wątku a_fan
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

a_fan

Użytkownik
Odpowiedzi
33
Mam prośbę o opinię w poniższej sprawie.

W dniu 6.11 złożyłem reklamacje do jednego ze sklepów meblowych (takiego który chwali się 10 letnia gwarancja na meble). Reklamacje dotyczyła sofy zakupionej około 2,5 roku temu.
Nie byłem pewny czy ta konkretne sofa podlega przedłużonej 10 letniej gwarancji wiec skontaktowałem, się z infolinia. W trakcie rozmowy konsultant sprawdził historie zakupu i potwierdził, że ten kontretny zakup podlega przedłużonej 10 letniej gwarancji. Przyjął reklamacje i powiedział, ze następnym krokiem jest ocena przez serwis techniczny czy ta konkretna usterka podlega gwarancji.
Po okolo 2 tygodniach pojawił się serwis techniczny dokonał oględzin mebla i poinformował, ze w ciągu kilku dni dostanę odpowiedz czy usterka się kwalifikuje.

Po kilku dniach od wizyty serwisu technicznego dostałem odpowiedz, że reklamacja nie będzie uznana, bo sofa nie podlega 10 letniej gwarancji.
Na moja odpowiedź, że informacje o 10 letniej gwarancji dostałem od pracownika sklepu i pracownik potwierdził prawo do 10 letniej gwarancji, dostałem maila gdzie cyt.”Nasz pracownik w trakcie rozmowy najprawdopodobniej się pomylił.

Pytanie czy w takim wypadku mam jakiekolwiek szanse na uznanie 10 letniej gwarancji, na podstawie rozmowy z pracownikem z infolinii?
Czy muszę uznać, ze pracownik się pomylił, a to ze straciłem 2 tygodnie czekając na serwis techniczny to już moja sprawa?

Obowiązują cię warunki opisane w karcie gwarancyjnej produktu a nie to co ktoś ci powie.

Gapciu napisał:
Obowiązują cię warunki opisane w karcie gwarancyjnej produktu a nie to co ktoś ci powie.

Tylko, że tu nie ma żadnej karty gwarancyjnej.

Powrót