Problem z rozwiazaniem umowy TV oraz internetu.

• Autor wątku Autor wątku marcinn998
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marcinn998

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam mam problem z rozwiaznie umowy na TV i internet. Operator po optrzymaniu takiego wypowiedzenia rozwiazał tylko umowe o internet twierdzac ze sa to dwie oddzielne umowy i powienienem zlozyc dwa wypowiedzenia. Doszukując sie ze w rozwiązaniu jest napisane umowy a nie umów w liczbie mnogiej.

Jednak pod koniec miesiąca zapobiegawczo wysłałem jeszcze raz wypowiedzenie droga mailowa (na która otrzymywałem faktury) w którym wyrazie napisane jest usług telewizyjnych.

Czy operator ma podstawy nie rozwiązywac umowy?

A co na ten temat mówi umowa? :what:

O jaki temat dokładnie pytasz. W umowach jest zapisany okres 30 dni wypowiedzenia który zachowałem. I są dwie umowy podpisane prze zemnie.

Czy otrzymałeś potwierdzenie otrzymania maila od operatora?

Tak... tylko ze wyladowało w koszu. Dodatkowo operator prowadził ze mna konwersacje po wsyłanie maila ze nie potrzebnie wysyłam dwa razy wypowiedzenie i robie mu balagan w dokumentach.

Jezeli zapisy w umowie dt.jej rozwiązania są O.K.
Wyślij niezwłocznie reklamację zarówno mailowo, jak i listem poleconym za zwrotnym potwierdzeniem odbioru.
A swoją drogą,
jak operator "domyslił się", ze wypowiedzenie dotyczy umowy internetowej,
a nie telewizyjnej...

Z tego co czytałem na forach często prowadzi takie praktyki żeby na siłę zatrzymać klienta. Wybrał sobie to co będzie mu przynosić większe profity co miesiąc bo za neta jest 40zł a za tv 64. Reklamacje wysłałem mailem i otrzymalem wiadomosc:
"Witam,
na wypiwidzeniu jest wyraźnie napisane, że umowy, a nie z umów i zpaytał
Pan wczoraj bodajże dlaczego internet działa, wiec zroumiałam, ze chodiz o
internet, prosze przeczytać wypowiedzenie swoje własne i wskazać gdzie tam
jest napisane wypowiedzenie umów dwóch.
Tv działa, jeżeli chce Pan zrezygnowac to prosze przysłać wypowiedzenie,
"

wg niego po rozmowie tel. wymyslił sobie ze chce zrezygnowac z neta.
Dodatkowo jeżeli teraz wypowiedziałby drugi raz umowe na tv to otrzymał bym pewnie kare.

Ostatnia edycja:
Po raz kolejny dostałem maila z informacja o przesłanie rozwiazania umowy na Tv. Czy tą co im wysłałem jest wg was napisana nie jasno? Czesc z maila którego dostałem :
trzeba umieć pisać wypowiedzenia i odróżniać
umowy od siebie, bo na tv i internet to są dwie niezależne umowy!

Przecierz w drugim wypowiedzeniu jest zawarata informacja ze umowy telewizyjne i dostepu do sieci. Jeżeli wypowiem z datą dzisiejsza dostane kare poniewaz czas na wypowiedzenie mialem do 31.12.2014

marcinn998 napisał:
Przecierz w drugim wypowiedzeniu jest zawarata informacja ze umowy telewizyjne i dostepu do sieci.
Przecież sam pisałeś że nie masz jednej umowy na internet i tv. "Umowa dotyczyła usługi telewizyjnej oraz dostępu do sieci". Nie podpisywałeś umowy na dwie usługi, a taką wypowiadałeś.
Ponad to popełniłeś błąd: nie sprecyzowałeś o jaką konkretnie umowę chodzi (nr umowy, dzień zawarcia).

W pierwszej wypowiedzianej umowie (w wymazanej częsci) podany jest nr klienta z umowy o tv, natomiast w drugiej którą wysłałem przez neta podany jest nr ip z umowy o internet. Problemem natomiast teraz jest to ze oni upierają się przy tym ze nie otrzymali ode mnie maila z drugim wypowiedzeniem. A ja jako dowod mam tylko skrzynkę nadawczą na poczcie i widniejąca tam wysłaną wiadomosc czy jest to wystarczające?

Ostatnia edycja:
Teoretycznie tak. Praktycznie musisz to udowodnić.

Powrót