Problem z sąsiadamj

• Autor wątku Autor wątku Rigbet
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Rigbet

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Dzień Dobry
Mam do Państwa pytanie zamieszkuje na osiedlu domków szeregowych z jednej strony właściciel wynajął dom a następnie najemca podnajmuje ten dom firmom budowlanym. Związku z tym że te osoby przyjeżdżają tylko do pracy to każdy wieczór to libacja, zaśmiecanie podjazdów papierosami przeklinanie krzyki itp. Na tą chwilę na 90m2 jest 9 osób, firmy te wynajmują u najemnicy dom na 1-3 tygodnie i następna ekipa już z innej budowy. Co ja mogę zrobić? Policja stwierdziła że jak przeklinają w domu to niestety mała szkodliwość. Chcę zgłosić też do staży miejskiej ale nie wiem czy pety na moim podjeździe podejdą pod jakiś paragraf:) Dzwoniłem też do miejskiego przedsiębiorstwa gospodarki komunalnej w sprawie śmieci bo nie segregują a także zapytałem się o ilość osób w deklaracji i okazało się że umowa wywozowa jest na 2 osoby. Jeszcze mam pytanie czy takie umowy 1 do 3 tyg podlegają pod wynajem krótkoterminowy? I czy nie powinien mieć najemca jakiś potwierdzeń sanepidu. I na koniec coś na pocieszenie bo rozmawiałem z najemca powiedział mi że jak przeszkadza mi ich przeklinanie to od połowy marca może wynająć Nepalczykom wtedy nie będę rozumiał języka:) co mogę zrobić gdzie zgłosić gdzie uderzyć? Dziękuję za każdą pomoc

Powrót