Problem z serwisem i punktem Orange.

• Autor wątku Autor wątku Rux
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Rux

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam wszystkich na forum, mam nadzieje, że ktoś obeznany pomorze mi w beznadziejnej sytuacji.W dniu 22maja oddałem samsunga s4 do punktu orange na naprawę w ramach gwarancji. 3 czerwca dostałem sms-a i zgłosiłem się po odbiór co się okazało. Telefon nie został naprawiony a na karcie napraw, że jest sprawny!!! Tego samego dnia został ponownie oddany z opisem tej sytuacji. Do dnia dzisiejszego nie mam telefonu mimo moich trzech wizyt (dwie w obecności Pani kierownik). Na naprawę mieli dwa tygodnie robocze a ja już jestem przeszło miesiąc bez telefonu. Jestem zbywany, na moje pytania Pani jasno odpowiedzieć np. Czy zostanie przedłużona gwarancja o ten miesiąc oraz czy mam prawo dostać po przekroczeniu terminu naprawy nowy telefon. Ktoś może podpowie co robić bo moja cierpliwość się kończy :mad: Z góry dzięki :)

Na forum jest sporo wątków poświęconych temu tematowi. Użyj wyszukiwarki.

To co Ci się należy, masz opisane w ogólnych warunkach gwarancji. Jeśli jest tam informacja, że po przekroczeniu terminu naprawy należy się nowy telefon to możesz ubiegać się o jego wydanie.

W większości przypadkach Gwarancja jest odnawiana z każdą naprawą.

kipeer napisał:
W większości przypadkach Gwarancja jest odnawiana z każdą naprawą.

Autorka tematu nie pytała o "większość przypadków" tylko o ten jeden konkretny.

@kipeer, proszę przestań raportować każdą - przepraszam za sformułowanie - "duperelę", to że do tej pory nie ingerowałam, tu czy tam, wynika z tego, że tak to na chwilę obecną oceniam, co nie znaczy, że nie mam "oka" na Ciebie i arturoooo.

@Rux, zgadzam się z arturoooo. Może to nic odkrywczego, ale jakbyś podał info jaki masz model telefonu, to można by poszukać nawet w sieci np. na stronie producenta ogólnych warunków gwarancji. :)

Powrót