M
Marhewa
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam. Pewien czas temu założyłem konto na serwisie ***. Żeby cokolwiek zobaczyć należało wykupić konto premium, za minimum 9,99 więc, w przypływie głupoty, zrobiłem to. Zobaczyłem wtedy od razu że profile są nieprawdziwe, i usunąłem konto. Teraz, po kilku miesiącach, z mojego konta zostało pobrane 170 złotych. Dopiero teraz wczytałem się uważniej w regulamin, i wiem że nie mam możliwości rozwiązania umowy, a jeśli nie będą mieli możliwości pobrania pieniędzy z mojego konta przy automatycznym przedłużaniu abonamentu konta, które nie istnieje, zostanie podjęty proces windykacyjny. Stąd pytanie odnośnie jednego paragrafu regulaminu:
*** zastrzega sobie prawo do zablokowania dostępu do serwisu *** każdemu klientowi, który korzysta z niego w sposób niezgodny z prawem lub naruszający zasady określone w niniejszym Regulaminie. Jednakże, zablokowanie dostępu z powyższych przyczyn, nie zwalnia zablokowanego klienta z jego obowiązku zapłaty za zakupioną usługę. W takim wypadku, wszelkie, wpłacone już na rzecz *** kwoty do €350 nie zostaną zwrócone, a zachowane jako grzywna. *** zastrzega sobie także prawo do żądania kwoty grzywny zryczałtowanej, w wysokości do €350 od klientów, którzy nie dokonali żadnej opłaty lub dokonali opłatę w kwocie niższej niż €350. Żądanie przez Serwis *** odszkodowania przenoszącego wysokość zastrzeżonej kary umownej jest dopuszczalne.
moderacja
Czy, po pobraniu łącznej wartości 350€, koszty przestaną być naliczane?
*** zastrzega sobie prawo do zablokowania dostępu do serwisu *** każdemu klientowi, który korzysta z niego w sposób niezgodny z prawem lub naruszający zasady określone w niniejszym Regulaminie. Jednakże, zablokowanie dostępu z powyższych przyczyn, nie zwalnia zablokowanego klienta z jego obowiązku zapłaty za zakupioną usługę. W takim wypadku, wszelkie, wpłacone już na rzecz *** kwoty do €350 nie zostaną zwrócone, a zachowane jako grzywna. *** zastrzega sobie także prawo do żądania kwoty grzywny zryczałtowanej, w wysokości do €350 od klientów, którzy nie dokonali żadnej opłaty lub dokonali opłatę w kwocie niższej niż €350. Żądanie przez Serwis *** odszkodowania przenoszącego wysokość zastrzeżonej kary umownej jest dopuszczalne.
moderacja
Czy, po pobraniu łącznej wartości 350€, koszty przestaną być naliczane?
Ostatnią edycję dokonał moderator: