Problem z sprzedawcą allegro

• Autor wątku Autor wątku łukasz 11
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ł

łukasz 11

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
Witam przejede odrazu do tematu wczoraj zakupiłem sprzęt na allegro Konsola Ps2 kable pad karta (6978037822) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. problem jest następujący ze sprzedający nie podał konta bankowego. Próby kontaktu z to osobo są znikomę nie odp na e mail nie odbiera telefonu na sms tez nie odpisuje chciałem teraz też zadzwonić to ma wyłączony telefon .I teraz mam pytanie co mam zrobić w takiej sytułacji nigdy nie maiłem problemu z płatnościo na allegro zawszę jak kupowałem coś to dzwoniłem do allegrowiczów lub pisałem e mail i prosiłem o numer konta bankowego . A tutaj cisza :mad: wiec prosił bym o pomoć co mam zrobić w tej systułacji

Witam nie bo niewiem jak i co z payu niby trzeba miec konto w banku ale ja nie posiadam wiec odpada na 1 przelew zakładać konto .Zawszę robiłem regularnie przelew tradycyjny nawet jak allegrowicze mieli płaność payu to zawszę jak dzwoniłem czy pisałem e mail podawali mi numer konta bankowego na który mam zrobić przelew tu jest dziwna sprawa bo ten goscio nie odpisuje na e mail ani na sms nie odbiera telefonu wiec nie wiem co mam robić :mad:

Ostatnia edycja:
Payu ma na tyle rozbudowany system, że można zapłacić przelewem tradycyjnym np. Na poczcie czy gdzie tam dokonywałeś przelewu do tej pory.

Myslisz, ze ... ludzie co godzine sprawdzają skrzynkę? :o

Niektorzy raz na tydzien, inni co 15 minut a jeszcze inni 2-3x w tygodniu.

Nie ma tez obowiązku posiadania wlaczonego telefonu 24h/dobe.

Ogarnij się troche.

Jaki masz dokladnie propblem prawny, ze piszesz na forum? :wow:

taki, ze jest weekend, kupiles w sobote a czlowiek nie odbiera bo ceni sobie spokoj w dni wolne? :o

Ostatnia edycja:
arturoooo Hola prosze pana przystopuj troche skąd ta agresia idz się wyładuj gdzie indziej ok a nie mi tu wyjezdzasz ,A taki mam problem co mam zrobić teraz . Czy allegro zablokuje mi konto jak nie wpłyną srodki do 7 dni ??? Co do konta payu wybarłem płace tradecynym przelewem i nic nie ma zdnego konta bakowego nic :?:Ps arturoooo jak piszesz wiadomość to sprawdzaj pisownie lub na 2 raz uzywaj słownika ok

Ostatnia edycja:
Albo trollujesz albo nie ogarniasz... W każdym razie nie to forum.

Mass1910 anulowałem płatnośc i ponowiłem i wyskoczyło mi takie coś

Przelew bankowy

Poniżej znajduje się numer rachunku, na który należy wpłacić 75,00 PLN.

Po jej otrzymaniu PayU SA przekaże ją dla PayU/ Allegro.
Dane do przelewu:
Dane odbiorcy
PayU S. A.
ul. Grunwaldzka 182, 60-166 Poznań
Bank
PEKAO O. w Warszawie
SWIFT
PKOPPLPW
Numer rachunku
PL 60124069603496010999483750
Sort code
12405918
Tytuł przelewu
IdT 999483750 PayU Allegro
Kwota
75,00 PLN

Uwaga! Prosimy nie zmieniać kwoty transakcji oraz nie modyfikować otrzymanego tytułu wpłaty.

Widoczny tytuł płatności oraz kwota są istotnymi elementami zaksięgowania przelewu i przekazania środków do dyspozycji odbiorcy.

czy na ten rachunek mam zrobić przelew z góry dziękuje i proszę odp

Ile masz lat? Bo mam wrażenie, że nie masz zdolności prawnych do wykonywania pewnych czynności...

I Znowu krytyka dziękuje wittka.Niechce cie tu obrazac ale napewno jak ja chodzilem po tej ziemi to ty skakałas z jednego j///na 2 tyle w temacje

Uwierz mi, że nie interesuje mnie to, co robiłeś, a żeby mnie obrazić, musiałbyś być kimś. Zmartwię cię, ale póki co niestety nie jesteś i raczej się to nie zmieni.

Natomiast dziwią mnie twoje pytania, na jakie konto masz wysłać przelew, albo dlaczego ktoś nie odpisuje lub nie odbiera. Sądzisz, że znamy tutaj nr kont wszystkich ludzi? Mamy mówić jak się obsługuje bank i payu?

Dziękuje za twoję krytyke :?: Aha nie wiedziałem ze jestem nikim teraz się dowiedziałem ok dziękuje wszystkim za odp ale widzę ze te formu to dla prostaków co tylko potrafio obrazać 2 osoby nic to po mnie

Jak to mówią, jak cię widzą, tak cię piszą.
Miłego wieczoru.

wittka po 1 widziałaś mnie ze krytykujesz nie widziałaś mnie ze piszesz ze jestem nikim nie wiec tak dalej:?:
...................................TEMAT ZAMYKAM,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ostatnia edycja:
łukasz 11 napisał:
...................................TEMAT ZAMYKAM,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Nie nasza wina, ze masz problem czytania ze zrozumieniem.

Kupiles towar w sobote i sie goraczkujesz, ze przez weekend brak jest kontaktu ze sprzedajacym.

To nie jest normalne i tyle.

I to nioe jest problem prawny.

Co do blokady konta to pytanie skieruj do administracji serwisu a nie do nas.

arturoooo Słownik języka polskiegom się kłania .Sprawa rozwiązana
...................................ZAMYKAM TEMAT.................................................

Co ma ostatni wątek do tego jeszcze raz do szkoły lub słownik używaj ok pozdrawiam nie pisz bo koniec tematu :D Po 2 nikt nie każe tobie wchodzić mój wątek i pisać wiec dowiedzenia koniec tematu

Ostatnia edycja:
Słownik języka polskiego się kłania .Sprawa rozwiązana
...................................ZAMYKAM TEMAT.................................................[/QUOTE]

Powrót