problem z tele2

• Autor wątku Autor wątku raszyn10
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

raszyn10

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Dzieńdobry
Niewiem czy akurat dobrze trafiłam z moim problemem ale spróbóje.
We wrześniu ubiegłego roku a dokładniej 13IX 2007 wysłałam pismo do tele2 z całkowitą rezygnacją z telefonu.Po kilku tygodniach dostałam informację od tele2 że z dniem 31.10 2007 telefon zostaje wyłączony i że niebęę już abonamentam tele 2.Ku mojemu zdziwiweniu dostałam rachunek telefoniczny na kwotę 43,06 zł za m-ce listopad. PO kontakcie telefonicznym 29.11.2007 dostałam pismo z korektą rachunku na kwote 13,24 zł (okres rozliczeniowy jest od 21-20 każdego miesiąca. Przyznam się że ta zapłata umknęła mojej uwadze i dopiero niedawno zapłaciłam tą korektę ale nie tekwotę 13.24 zł tylko kwotę o którą pomniejszono rachunek tj 29.82. W dniu dzisiejszym dostałaminformację telefoniczną że mje zadłużenie tele 2 przekazało firmie windyfikacyjnej i mam zapłacić kwotę 66,30zł potem okazało się ( po moim telefonicznym kontakcie z windyfikatorem) że jest inna kwota tj 62 zł i jest to rachunek z listopada 43,06 zł plus korekta togoż rachunku 13,24 zł plus odsetki i jakieś dodatkowe opłaty. Potem zadzwoniłam do tele 2 by wyjaśnic tą sytuację okazało się że mam do zapłaty nie te 66.30 zł tylko 72,62zł.I w tele 2 i windyfikacaja każe mi zapłacić oba te rachunki ja niemogę tego zrozymieć jeśli mam korektę togoż rachynku to czemu mam zapłacić ten rachunek plus dodatkowo jego korektę. Bardzo proszę o poradę co mam w tej sytuacji zrobić.

Najlepiej zwróć się do swojego rzecznika konsumentów, pozbieraj pisma, rachunki jakie masz w tej sprawie i sie przejdź do rzecznika niech napisze w Twoim imieniu do Tele2 o wyjaśnienie o co chodzi.

Powrót