T
tetrus_pl
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam.
Mam problem z TP.
Otóż, miesiąc temu złożyłem wniosek o przyłączenie się do sieci TP w nowo zakupionym domu jednorodzinnym w którym poprzedni właściciel nie posiadał przyłączonej takowej linii . W pierwszym piśmie jakim mi odesłała TP poinformowano mnie że z przyczyn technicznych w najbliższym czasie linia nie może być doprowadzona. I teraz przechodzę do meritum sprawy . Jestem osobą niepełnosprawną ( znaczny stopień niepełnosprawności).
W ustawie Prawo Telekomunikacyjne znalazłem Art.89 , który brzmi następująco :
Przedsiębiorca wyznaczony jest obowiązany zapewnić osobom niepełnosprawnym
dostęp do świadczonej przez siebie usługi powszechnej przez oferowanie:
1) urządzeń końcowych przystosowanych do używania przez osoby
niepełnosprawne, jeżeli używanie takiego urządzenia jest niezbędne do
zapewnienia im dostępu do usługi powszechnej;
2) udogodnień ułatwiających osobom niepełnosprawnym korzystanie z usługi
powszechnej.
I teraz zwracam się z prośbą o o dokładne wyjaśnienie mi tego artykułu a dokładnie podpunktu 1 . Czy mam przez to to rozumieć, że TP jest obowiązana osobom niepełnosprawnym podłączyć linie telefoniczną czy nie. :?: :?: :?: :?:
Nadmieniam iż w pierwszym podaniu jakie kierowałem do TP nie zaznaczyłem że jestem osobą niepełnosprawną.
Bardzo proszę o wasze opinie na ten temat i czy wyslać do TP kolejne pismo , powołując się na wyżej wymieniony art z Ustawy .
Mieszkam w miejscowości pod Mrągowem i wokół mojego domku dużo osób ma założoną linie TP.
Pozdr.
Mam problem z TP.
Otóż, miesiąc temu złożyłem wniosek o przyłączenie się do sieci TP w nowo zakupionym domu jednorodzinnym w którym poprzedni właściciel nie posiadał przyłączonej takowej linii . W pierwszym piśmie jakim mi odesłała TP poinformowano mnie że z przyczyn technicznych w najbliższym czasie linia nie może być doprowadzona. I teraz przechodzę do meritum sprawy . Jestem osobą niepełnosprawną ( znaczny stopień niepełnosprawności).
W ustawie Prawo Telekomunikacyjne znalazłem Art.89 , który brzmi następująco :
Przedsiębiorca wyznaczony jest obowiązany zapewnić osobom niepełnosprawnym
dostęp do świadczonej przez siebie usługi powszechnej przez oferowanie:
1) urządzeń końcowych przystosowanych do używania przez osoby
niepełnosprawne, jeżeli używanie takiego urządzenia jest niezbędne do
zapewnienia im dostępu do usługi powszechnej;
2) udogodnień ułatwiających osobom niepełnosprawnym korzystanie z usługi
powszechnej.
I teraz zwracam się z prośbą o o dokładne wyjaśnienie mi tego artykułu a dokładnie podpunktu 1 . Czy mam przez to to rozumieć, że TP jest obowiązana osobom niepełnosprawnym podłączyć linie telefoniczną czy nie. :?: :?: :?: :?:
Nadmieniam iż w pierwszym podaniu jakie kierowałem do TP nie zaznaczyłem że jestem osobą niepełnosprawną.
Bardzo proszę o wasze opinie na ten temat i czy wyslać do TP kolejne pismo , powołując się na wyżej wymieniony art z Ustawy .
Mieszkam w miejscowości pod Mrągowem i wokół mojego domku dużo osób ma założoną linie TP.
Pozdr.