S
Stachi
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
Witam serdecznie. Potrzebuje pomocy w dosyć skomplikowanej sprawie. Mianowicie, miałem podpisaną umowę z TP S.A. na Neostradę 256 na okres 24 miesięcy. Umowa kończyła mi się w dniu 06.XI.2007, a więc umowe musiałem rozwiązać do tego terminu. Około miesiąc wcześniej z przedstawicielem Dialogu podpisałem umowę na Dialnet 1Mb/s na okres 12 miesięcy od dnia 07.XI.2007 oraz specjalny dokument w którym rozwiązuję umowę na Neostradę za pośrednictwem Dialogu(wpisana była tam odpowiednia data kiedy to pismo ma dojść do TP S.A. aby niepłacić żadnej kary). Wszystko miało być ładnie, pięknie, lecz około tydzień po wyznaczonej dacie otrzymałem informację o tym, że umowa została zerwana po wyznaczonym czasie. Czyli Dialog zapóźno wysłał dokument to TP S.A. i teraz zostałem obciążony karą wynoszącą równowartość 24miesięcy korzystania z usługi Neostrada 256 (czyli około 1000 zł). Dialog ma zapisane, iż wysłał odpowiednio przed terminem, aby doszło na czas, a TP S.A., że do nich przyszło o 1 dzień za późno(dokumenty te były wysłane z Dialogu pocztą elektroniczną). Jak wybrnąć z tej sytuacji, aby nie płacić niesłusznej kary. Proszę o wsparcie i pomoc. Pozdrawiam.