Problem z ubezpieczeniem zdrowotnym po raz kolejny

• Autor wątku Autor wątku kata123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kata123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, zdaje sobie sprawe, ze temat byl maglowany, mimo to, nie znalazlam rozwiazania mojego problemu. Sprawa wyglada nastepujaco:
Prowadze dzialalnisc. Bylam ubezpieczona w dkv (nieszczesne ubezpieczenie dla obcokrajowcow na 5 lat). Tak, wiem, moja glupota. Ubezpieczenie wygaslo w lutym tego roku i od tamtej pory staram sie ubezpieczyc prywatnie. Sprawa zajmowal sie makler ubezpieczeniowy, jednak ubezpieczalnie odrzucaly mnie, lub z powodu wczesniejszego ubezpieczenia, ktore rzekomo nie spelnialo wymogow obowiazkowego ubezpieczenia, lub z powodu zdiagnozowanej u mnie przed dwoma laty choroby reki (zespol ciesni nadgarstkowej).
Makler stwierdzil, ze jedynym wyjsciem jest zatrudnic sie i ubezpieczyc panstwowo.
Od dwoch miesiecy prowadze sklep i przeciez nie zamkne go, zeby zatrudnic sie gdzie indziej. Z tego, co sie orientuje, praca na zatrudnienie musi byc moja glowna praca. Oczywiscie moge sie zatrudnic u kogos znajomego ale nie moze to byc moj "Hauptberuf", bo przez 8 godzin dziennie siedze w sklepie.
Myslalam, zeby zasiegnac porady niezaleznego doradcy ubezpieczeniowego ale z tego, co wyczytalam, to dosyc droga usluga. A moze jednak warto? A moze znajdzie sie tutaj ktos madry?

Powrót