Problem z UFG

• Autor wątku Autor wątku kamil17932
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kamil17932

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
22
Witam pisze w sprawie polisy którą zakupiłem wraz z samochodem , polisa była ważna do 18.04.22r w dniu 30.03.22r zakupiłem nową polisę poprzez portal rankomat.pl w avivie w której start ochrony był 19.04.22r. Po zakupie nowej polisy przypomniano mi o wypowiedzeniu starej polisy oraz wysłali na maila gotowy druk do wpisania tylko numeru starej polisy i podpisu. Napisałem takie wypowiedzenie i wysłałem będąc pewny ze wypowiedzenie będzie działać z końcem ochrony czyli od 18.04.22r a tu okazuje się ze wypowiedzenie zadziałało od 30.03.22r przez co teraz wychodzi ze samochód został bez polisy przez kilkanaście dni, przez co ma teraz problem z ufg. Zostałem wprowadzony w błąd przez rankomat. Co teraz mogę zrobić?

a dobrze wypełniles wypowiedzenie umowy? data wypowiedzenia jaka była na tym dokumencie?

Wypowiedzenie dostałem gotowe z rankomatu . Wpisane były dane tylko mialem wpisać nr polisy i podpis. Datę wpisałem kolo podpisu . A teraz dopiero widzę ze pod wypowiedzenie jest artykuł 31. A wczesnej nie wiedziałem że oznacza On natychmiastowe wypowiedzenie.

Czyli nie przeczytałeś dokumentu który podpisałeś i wysłałeś.

karolla0905 napisał:
Czyli nie przeczytałeś dokumentu który podpisałeś i wysłałeś.
No bo skąd miałem wiedzieć co znaczy artykuł 31. Jakiś pomysł jak to odkręcić ?

Nic nie zrobisz teraz, zapłacić i mieć lekcje na przyszłość.

Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka

Mass1910 napisał:
Nic nie zrobisz teraz, zapłacić i mieć lekcje na przyszłość.

Musi być jakiś sposób , żeby się na coś powołać albo że nie byłem tego swiadom . Nie Wiem ile obi chcą kary ale z tego co czytam To z 7ts może być

Uff już się do ciebie zgłosiło?

karolla0905 napisał:
Uff już się do ciebie zgłosiło?
Tak napisali mi list ze była przerwa w ubezpieczeniiu . I stąd się dowiedziałem że jest problem

kamil17932 napisał:
Tak napisali mi list

To teraz tylko prosić o rozłożenie zobowiązania na raty, może się przychylą, o odstąpieniu nie ma mowy, zapomnij.

Powrót