Problem z umową z Netią

• Autor wątku Autor wątku doktorek033
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

doktorek033

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Witam od 10 lat jestem klientem Netii dostarczają mi internet od 3 lat dostarczają mi również telewizję. Zadzwoniła pani bo kończyła się umowa i zaproponowała promocyjny pakiet internet prędkość 20 Mb+ telewizję i od tego czasu mam problem z tą firmą.Wielokrotnie składałem reklamacje , przyjechał technicy żeby sprawdzić podłączenia i wszystko u mnie ok ,problem w tym że Netia maksymalny internet jaki może mi przesłać to 8 Mb ( to jest przez krótki czas po naszej interwencji) , a tak realny 4 Mb a przy takiej prędkości można zapomnieć o telewizji .Płacimy za usługę którą nam sprzedano 83 zł ale Netia z niej się nie wywiązuje jeszcze mają czelność zaproponować nam zmniejszenie prędkości to na komputer nam wystarczy za tę samą cenę , złodziejstwo w biały dzień.Proszę o poradę cz może jakieś pismo do nich wystosować.Dziękuje za pomoc

generalnie tak
TV przez kabel kanaly HD zajmują pasmo 8M - przy tych parametrach niema szans na tv bo zwykle kanały pobierają pasmo 4M wiec jedno drugiemu zajmuje pasmo-technicy jednoznacznie powinni odpisac na zgłoszenie usterki BMT brak mozliwości technicznych usługa niema prawa działać , i w tym wypadku mozna sie powołać na zapisy umowy -rezygnujac z usługii lub samej TV - napisz formalnie reklamacje -zarządaj karty pomiary łacza

gdyby to było Orange ... natychniast byłaby taka informacja ze sie nie da, nie daj sie zwodzić

ps jesli sugerują zmiane prędkosci-warunków umowy masz prawo odstąpienia od umowy bez żadnych karnych opłat zerwanie umowy

Witam miałem taki sam przypadek. Ale po długich negocjacjach na infolini 801-802-803
w rozmowę wtrąciła się pani kierownik z działu sprzedaży usług i zaproponowała mi przejście z technologii ADSL 20 mb/s na V-DSL z prędokością 50 mb/s realna to 31 mb/s
nowa umowa weszła w życie w raz z okresem rozliczeniowym. Na tydzień przed kurier dostarczył mi nowy sprzęt pod nowe łącze i do dziś dnia mam święty spokój. Dodam jeszcze ,że zmiana umowy z ADSL na V-DSL jest bez żadnych dodatkowych opłat. A cena usługi jest taka sama jak poprzedniej. Starego routera też nie musiałem osobiście wysyłać oni sami wysłali kuriera do mnie za darmo .

Powrót