Problem z upadloscia firmy.

• Autor wątku Autor wątku Kolmax1992
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kolmax1992

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam. Opisze problem aby to zrozumiec. W 2014 roku istniala firma Marketing Terminal ktora oferowala zakup poprzez internet tzw.pakietow reklamowych. Po zakupie danego pakietu w roznych nominalach w euro( tj np.50 100 250 500 itd euro ) obiecywano zwrost inwestycji o 100% w ciagu 120dni. Dzialalo to kokolo 1.5 roku. Dostalem wyplate powiekszona o prowizje ( 100 % ) Lecz pewnego dnia ktos zaczal szukac i doszukal sie niezgodnosci prawnej, poniewaz byl to system tzw.pilki i wlasciciel wcale nie inwestowal w reklamy. Ludzie ktorzy otrzymywali prowizje mieli te pieniadze od nastepnych wplacajacych. Teraz po paru latach otrzymalem pismo po j.niemieckim ktore wstepnie przetlumaczylem. Syndyk masy upadlosciowej napisal: ze mam zwrocic te pieniadze ktore zostaly mi przyslane. Kwoty liczone sa wraz z moimi poczatkowymi pieniedzmi. Liczac kazda kwota wyslana na moje konto. Syndyk po zebraniu wszystkich pieniedzy dzieli nalezne pieniadze poszkodowanym tj. jesli ktos wplacil i nic nie dostal. Teraz moje pytanie sprawa toczy sie latami ja dostaje pismo ( wniosek ) o polubowne rozwiazanie sprawy i mam jeszcze zaplacic? chodzi mi o moje pieniadze. Kwote prowizjii ktore dostalem ( to sa pieniadze poszkodowanych) oddam jak najbardziej. Ale po co mam oddawac moje pieniadze i czekac jak kiedys laskawie mi przysla. Co wy na to

Powrót