I
Iwona83pl
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Dzień dobry. Proszę o pomoc ,bo może ja czegoś nie rozumiem. Od maja 2025 roku wynajmuje mieszkanie ,na umowie najmu mam napisane 3600 (2500+1100) opłaty czynsz administracyjny ,prąd ,gaz i tyle. Po 3-4 miesiącach mieszkania wzrósł mi czynsz o 450 zł,ze względu na różne uchwały które miasto mam ,nie dostałam żadnego aneksu do umowy tylko smsowo,więc zaczęłam płacić łącznie 4050 co miesiąc w dwóch ratach ( sama właścicielka mieszkania z taką propozycją wyszła) ,jedna jest do 15 każdego miesiąca,druga do ostatniego dnia miesiąca. Nie posiadam żadnych zaległości wobec właściciela ,wszystko regularnie płacone poprzez przelew bankowy. Problem polega mianowicie na tym ,że gdy przychodzi rozliczenie za wodę (raz na pół roku) i są nadpłaty,nie dostaje żadnej informacji na ich temat ,a prośba o wszelaką informacja to słyszę " nie pani sprawa ,bo to moje mieszkanie i ja robię opłaty " . Na umowie jest tylko napisane o wzroście czynszu za wykorzystanie zaliczek na prąd,gaz i wodę,nic więcej. Co mogę z tym faktem zrobić? Dziękuję za pomoc.