V
victoria1017
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 20
Witam. Zdarzyło mi się zakupić produkt u pewnego sprzedawcy i niestety ale za niego nie zapłaciłam, ponieważ obawiam się o złą jakość produktu(kupiłam gdzie indziej podobny i okazał się tragiczny, wszystko to jest ten sam model, więc po prostu się rozmyśliłam). Towaru oczywiście równiez nie otrzymałam. Firma wystawiła mi taki oto pełen gróźb komentarz "Pomimo wielu upomnień brak zapłaty za wygrany przedmiot, sprawa skierowana do działu windykacji i na drogę sądowa. Osoba nieuczciwa naraża innych na koszty których będziemy się domagać na drodze sądowej."
Fakt, chyba otrzymałam kilka upomnień, które omyłkowo trafiły do spamu razem z innymi mailami. Pytanie- czy firma ma prawo domagać się zapłaty za przedmiot na drodze sądowej? Straszyć windykacją? Co powinnam zrobić aby uniknąć nieprzyjemnosci?
Jak ewentualnie należy postąpić w przypadku zrezygnowania z zakupu czegoś ,co już się "klikneło kup"?
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Fakt, chyba otrzymałam kilka upomnień, które omyłkowo trafiły do spamu razem z innymi mailami. Pytanie- czy firma ma prawo domagać się zapłaty za przedmiot na drodze sądowej? Straszyć windykacją? Co powinnam zrobić aby uniknąć nieprzyjemnosci?
Jak ewentualnie należy postąpić w przypadku zrezygnowania z zakupu czegoś ,co już się "klikneło kup"?
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam