A
asdn
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam zainteresowanych. Mam duży problem, przynajmniej tak mi się wydaje. Otóż korzystałem z serwisu hostingowego, który niedawno został zamknięty. Co ja rozumiem przez korzystanie. Otóż zamieszczałem poniekąd pewne pliki na nim, nie wiem w sumie ile się tam tego uzbierało, ale orientacyjnie nie sądzę żeby to było nie wiadomo ile, na pewno byli aktywniejsi od mnie. I teraz problem się pojawił bo zapukała do policja w sprawie tego hostingu i wcale nie żartuje pisząc to. Przedstawili się, pokazali odznaki, mówili, że maja nakaz przeszukania, itd. Powiedzieli o co chodzi, przesłuchali rodzinę w domu, natomiast mnie przesłuchali na komendzie zabezpieczyli dysk - zabrali go. I teraz sedno, miałem tam programy, no niestety muszę przyznać na które nie miałem licencji, i były to programy zarówno zainstalowane, jak i w postaci obrazów ISO, do tego dochodzą jeszcze pliki mp3, filmy, czyli generalnie to co każdy posiada. Bo na pewno nie uwierzę, że każdy ma pliki legalnego pochodzenia, różnica tylko w tym kto ile tego posiada. Ja oczywiście powiedziałem, że wysyłałem pliki na ten serwis hostingowy, że pod takim loginem, i że na taki mejlu konto było zarejestrowane. Sporządzili protokoły. Chcę zapytać ludzi co się znają, w sumie to błagaaaaammmm!!!!!!!!! o jakąkolwiek pomoc, bo ja jestem laikiem i się zupełnie nie znam, bo nawet jeżeli by już doszło do rozprawy w sądzie, a czuje jakos że ta mnie czeka, to jaką mogę linie obrony zastosować, na jakie artykuły się powoływać, jakie argumenty, no nie wiem jakie pojęcia jeszcze tu użyć, proszę doradźcie coś, być może miał/ma ktoś podobną sytuację.
Jeżeli by ktoś pytał, to nie osiągałem z tego żadnych korzyści majątkowych w jakiejkolwiek formie !, czasem coś ściągnąłem z samego serwisu, jakiś film, muzykę Proszę o pomoc!!!!!!!!
w razie niejasności piszcie
Jeżeli by ktoś pytał, to nie osiągałem z tego żadnych korzyści majątkowych w jakiejkolwiek formie !, czasem coś ściągnąłem z samego serwisu, jakiś film, muzykę Proszę o pomoc!!!!!!!!
w razie niejasności piszcie
Ostatnia edycja: