K
kierol
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam! Na łamy forum skierował mnie taki oto problem. W maju tego roku kupiłem na allegro zabawkę dla dziecka. Zgodnie z zapewnieniami sprzedawcy towar został wysłany spedycją. Przesyłka dotarła ale jak się okazało zabawka była niekompletna. Po przepychankach ze sprzedającym zadeklarował, że wyśle druga zabawkę a niekompletną mam odesłać. Druga zabawka przyjechała ale nie było żadnej informacji jak odesłać ta niekompletną. Pewnego dnia, bez zapowiedzi przyjechał kurier UPS i zakomunikował, że przyjechał po przesyłkę. Domyśliłem się, że chodzi o zabawkę gdy podał dane firmy do której ma przesyłka jechać. Oczywiście na liście jest zaznaczone, że za przesyłkę płaci odbiorca. Tak sie temat zakończył. Wczoraj otrzymałem fakturę od UPS za usługi kurierskie (kwota 365zł!!!- towar jechał do Niemiec), płatna przelewem 14 dni. Gdy zadzwoniłem do firmy poinformowano mnie że osoba, która zlecała odbiór ode mnie przesyłki i ma umowę z UPS odmówiła zapłaty za tą usługę, w związku z czym opłata została przerzucona na mnie!!!??? Zdębiałem i szukam pomocy. W jaki sposób mogę zostać obciążony za usługę, której nie zlecałem, nie zamawiałem kuriera i nie mam z UPS żadnej umowy? Bardzo proszę o pomoc.