Problem ze sprzedawcą na Allegro

• Autor wątku Autor wątku Dominika2298
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Dominika2298

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzień dobry. Ponad miesiąc temu kupiłam przez Allegro plecak. Sprzedawca przesłał mi zły wzór więc otworzyłam dyskusję by sprawę wyjaśnić. Sprzedawca nie uznał swojej winy przez co z własnej kieszeni miałam opłacić przesyłkę w obie strony. Po dwutygodniowym oczekiwaniu nikt nie skontaktował się ze mną w sprawie wyboru towaru i sposobu przesyłki za to dostałam maila z zapytaniem czy zamówienie dotarło i czy jestem zadowolona. Gdy po 20 dniach towar nadal nie dotarł i sprzedawca nadal nie podjął tematu ustalenia szczegółów, znów wróciłam do dyskusji z której dowiedziałam się, że mimo upływu 20 dni sprzedawca nie podjął żadnych działań i nawet nie rozpakował paczki. Sprzedający zażądał szczegółowej dokumentacji, której nie dało się wypełnić przez fakt, że reklamacja została zgłoszona ponad 2 tyg. wcześniej (pracownik Allegro uznał, że żadnej dokumentacji nie trzeba było załączać bo wszystko jest zawarte w dyskusji i sprzedający miał pełną świadomość podejmowanych działań). Sprzedawca przyjął towar z powrotem jednak nie podjął żadnych działań by odesłać mi właściwy towar, okłamał mnie że towar został wysłany a na koniec mnie obraził. Czy to kwalifikuje się jako przestępstwo?

Powrót