problem ze sprzedażą na allegro

• Autor wątku Autor wątku randal1000
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

randal1000

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
witam
mam pewien problem
będąc na wakacjach w Egipcie kupiłem tam tytoni do fajki wodnej
po przybyciu do polski postanowiłem go wystawić na allegro
ale nie dawno otrzymałem taka wiadomość od jednego z użytkownik

cytuje

Treść wiadomości:
Firma Cleopatra Trade będąca import___erem tytoni do fajek wodnych reprezentująca m.in. firmę NAKHLA TOBACCO ,EL HENNAWY, AL FAKHER jest oficjalną agencja w Polsce.

Z naszych informacji wynika, iż istnieje poważne prawdopodobieństwo, że sprzedawane z Państwa konta na Allegro.pl tytonie nie pochodzą z legalnego źródła.

Chroniąc interesy legalnych import___erów tytoni w Polsce zmuszeni jesteśmy do składania powiadomień do odpowiednich instytucji państwowych jak Urząd Celny, Prokuratura oraz Urząd Skarbowy o wszelkich podejrzeniach popełnienia przestępstwa przez jednostki handlowe.

Jeżeli Państwo nie posiadają faktury zakupu, wówczas proszę o usunięcie aukcji z internetu i potraktowanie tej informacji jako niebyłą.

Jeżeli zaś w dniu jutrzejszym Państwa aukcje internetowe z tytoniami nadal będą widoczne w internecie natychmiast podejmiemy w. w. czynności w celu skontrolowania legalności Państwa działalności na rynku towarów akcyzowych.

Wychodzimy z założenia, iż nieświadomość przepisów może być źródłem tej sytuacji. Dlatego otrzymują Państwo tą wiadomość zanim podejmiemy dalsze kroki i sprawę przejmie nasz adwokat wnosząc sprawę do odpowiedniego urzędu.

jak mam się do tego ustosunkować
chodzi mi gównie o to czy jak nie wycofam tych aukcji to będę miał kłopoty
czy lepiej je wycofać

są to 3 paczki tytoniu po 250 g
dziękuje z góry za odpowiedz

podejrzewam iż to konkurencja jest bardzo nie zadowolona , i dlatego próbuje postraszyć
ja osobiście bym się nie przejmowała , czy wystawiłeś aukcję kup teraz czy licytacja ?

sama również sprzedaję , wcześniej zakupuję na innym portalu ,
otrzymywałam podobne treści w mailach co u ciebie
co najmniej od 4 lat i w zależności do tego co uda mi się ciekawego zdobyć
Ważne by było byś to opisał w aukcji że przywiozłeś sobie z wakacji a że nie jesteś sknera masz ochotę podzielić się :ooo:.

Powrót