Problem ze sprzedażą telefonu

• Autor wątku Autor wątku tkowal
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tkowal

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,
Zakładając teoretycznie że:
Rok temu kupiłem telefon przez portal olx. Oczywiście umowa była spisana i nie było by problemu gdyby nie zginęła. Mam świadka jak kupowałem telefon wyglądało to tak że umówiłem się z człowiekiem w krakowie że chcę kupić telefon podjechałem z dziewczyną kupiłem telefon podpisałem umowę i tyle.
Mam go już rok w połowie użytkowania telefon sprawiał problemy nie znam się na tym ale było to coś w stylu blokowania go przez sieć tzn wrócił mu simlock. Dodam że telefon jest ze stanów. Zadzwoniłem do osoby od której kupowałem telefon i osoba ta wskazała mi adres gdzie simlock był usuwany i w ramach gwarancji mi go usuną jeszcze raz. Było to dla mnie trochę podejrzane, ale telefon został naprawiony. Aż do dziś. Minęło kolejne pół roku a telefon znowu nie działa. Więc chciałbym go sprzedać oczywiście jako uszkodzony ale co w przypadku gdy okaże się że pochodzi z jakiegoś niepewnego źródła a ja nie posiadam umowy. Chciałbym go sprawdzić na policji jednak bez kryjącej mnie umowy byłoby to trochę ryzykowne. Jakie mogą być konsekwencje gdybym poszedł sprawdzić urządzenie na policji i okazało by się że jest kradziony. Dodam że osoba od której kupiłem telefon zmieniła numer.

Powrót