Problem ze zdjęciem

• Autor wątku Autor wątku tygrysowyy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tygrysowyy

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Otóż gdy byłem na informatyce znalazłem zdjęcie koleżanki (głupio na nim wyszła ale było przerobione (chyba webcamtoy) że miała taki krzywą twarz. Wygłądało komicznie. Więc pomyslałem że wrzuce to na facebooka. I mam pytanie czy to podlega karze? i czy jak nałoże czarne paski na oczy to będzie okej? moge wysłać zdjęcie o ile moge :/ Dziekuje.

Komputer szkolny w pewnym sensie był publiczny bo każdy mógł wejść do pracowni i to zobaczyć

EDIT: Zapomnialem napisac ze ona sama zrobiła to zdjęcie, ja tylko wyciołem jej twarz i wrzuciłem

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Szukaj - tagi: rozpowszechnianie wizerunku, naruszenie dób osobistych, rozpowszechnianie cudzego utworu.

PS.
Z tym ostatnim może wiązać się odpowiedzialność karna.

Nie rozumiem moze to rozbudowac?

Rozpowszechnianie wizerunku

Mam pytanie. Ale najpierwja chcialbym przeprosic za brak polskich znakow, pisze z telefonu. Otoz gdy wstawilem na facebooka zdjecie kolezanki ktore jest tak przerobione ze nieda sie poznac osoby na zdjeciu (tej kolezanki) to czynie to jest karalnenapisane? I czy jezeli dodatkowo dodam rozmycieze na oczy to cos zmieni? Dziekuje

RE: Rozpowszechnianie wizerunku

Nie dubluj tematu :!: Wykaż minimum własnej inicjatywy w poszukiwaniu odpowiedzi :!:

Ostatnia edycja:
Szukalem juz wiec napisalem na forum i dalej nic pytanie jest proste

IJej moje pytanie jest czy cenzura na oczy cos zmieni i czy jezeli zdjecie jest tak przerobione ze nieda sie jej poznac to czy to jest legalne? Nie wiedziałem drugiego takiego tematu na forum

Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
edit.gif
Regulamin §8

Ostatnią edycję dokonał moderator:
tygrysowyy napisał:
Szukalem juz ...
Bardzo słabo:!:

tygrysowyy napisał:
... jezeli zdjecie jest tak przerobione ze nieda sie jej poznac ...
Do naruszenia wizerunku nie dojdzie ale może wiązać się z naruszeniem innych dóbr osobistych.

Należy tutaj również zauważyć bezprawne rozpowszechnianie cudzego utworu w oryginale jak i opracowaniu co jest przestępstwem.

Obydwa zagadnienia były wielokrotnie omawiane.

Powrót