problem ze zmiana trasy lini lotniczych

• Autor wątku Autor wątku rosmarryn
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rosmarryn

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
27
Witam,
mam problem z uzyskaniem zwrotu pieniędzy za rezygnację z lotu spowodowana zmiana trasy.
kupiłam bilet u jednego z pośredników - flipo.pl kilka mies przed data powrotu poinformowano mnie o zmianie trasy, która mi nie pasowała więc złożyłam wniosek o anulowane biletu powrotnego i zwrot pieniędzy. Poinformowano mnie, że procedura zwrotu środków przez linie lotnicze trwa od 4 do 9 tygodni a szarpię się już od marca...
Wymieniłam z ta firma tysiąc maili i w każdym informują mnie, że a to przelali środki na inne konto mimo iz informowałam, że karta którą płaciłam z bilety jest juz dawno zamknięta, wysłałam tez odpowiedni dokument wystawiony przez bank. prosiłam o potwierdzenie przelewu ale otrzymałam tylko notę kredytową. W którejś wiadomości poradzili mi żebym skontaktowała się z bankiem bo oni wysłali pieniądze a bank im nie oddał. Żadnego przelewu oczywiście nie było, bank nie zanotował takiej transakcji....
Ręce mi opadaja i nie wiem co robić, powinni mi zwrócić ponad 900pln co nie jest mała kwotą. Gdzie napisać oficjalną skargę na flipo aby ruszyć coś w mojej sprawie?

Zacznij od opisania problemu na forum fly4free.pl
Flipo to ich oficjalny partner i na takie posty reakcja jest dosyć szybka.
A jak to nie pomoże, to pozostaje pozew do sądu.

opisałam na fly4free. zamierzam napisać skargę do UOKiK ale nie wiem jaka podstawe praną wskazać. Na forum jest bardzo dużo postów od innych klientów flipo, którzy również mieli problemy z odzyskaniem kasy za anulowane lub zmienione loty.

co z tego, że się odezwali skoro nic z tego nie wynika a konkretów nadal brak....

Twierdzą że pieniądze przelali i wina banku jest brak zwrotu ale potwierdzenia przelewu nie są juz w stanie mi przesłać....

nie wierze, gruba ściema tym bardziej że kontaktowałam się z bankiem i nie zarejestrowali takiej wpłaty i też poprosili o potwierdzenie....

tylko, że flipo jest zarejestrowane w pl "ECK Polska nie zajmuje się rozpatrywaniem sporów pomiędzy polskimi konsumentami a przedsiębiorcami zarejestrowanymi w Polsce."

" ECK Polska nie zajmuje się rozpatrywaniem sporów pomiędzy polskimi konsumentami a przedsiębiorcami zarejestrowanymi w Polsce."
A flipo jest zarejestrowane w pl

ok, pisze.
Dzięki za podpowiedz ;)

Powrót