M
mitra
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
witam. Niedawno w jednym ze sklepow internetowych kupilam oprogramowanie microsoft office.na stronie glownej obok koszyka widnial napis - wersja dla uzytkownikow domowych. dopiero na wejsciu na podstrone( na ktora podczas zakupu nie wchodzilam) jest opis ze to licencja wylacznie dla nauczycieli i studentow i taka jest nazwa na opakowaniu "MS office dla nauczycieli i studentow".Dostalam paczke rozpakowalam przeczytalam warunki licencji i stwierdzoi;am ze mi nie przysluguje ( nie jestem nauczycielem , studentem tez juz nie) odeslam program korzystajac z prawa do zwrotu w ciagu 10 -ciu dni. No i zaczal sie problem. towar wrocil do mniei ponownei poniewaz chyba slusznei wg regulaminu zwracac nie mozna towarow posiadajacych klucz licencyjnya ja paczke rozpakowalam. Problem w tym ze opis towaru na stronie nie odpowiada opisowi na opakowaniu i wprowadza w blad. czy mam podstawy aby nadal domagac sie zwrotu pieniedzy czy sprawa jest juz stracona? Nie spelniam warunkow licencji wiec z proiduktu korzystac nie moge.
Na fakturze, jaka otrzymalam rowniez mam opis microsoft office dla uzytkownikow domowych taki opis wogole nie pojawia sie na opakowaniu produktu. Natomiast jest wersja MS Office wlasnie dla uzytkownikow domowych i taka zamierzalam kupic.
Czy moge odwolac sie od decyzji spprzedawcy ktory odmowil mi zwrotu pieniedzy?
Na fakturze, jaka otrzymalam rowniez mam opis microsoft office dla uzytkownikow domowych taki opis wogole nie pojawia sie na opakowaniu produktu. Natomiast jest wersja MS Office wlasnie dla uzytkownikow domowych i taka zamierzalam kupic.
Czy moge odwolac sie od decyzji spprzedawcy ktory odmowil mi zwrotu pieniedzy?